25 magyar cég az idei CeBIT-en

2017. március 14. kedd - 11:10 / PP/MTI
  •    

A magyar cégeken, startupokon túl állami digitális megoldásokat - online fizetési rendszerek, útdíjhálózat - is bemutatnak az idei digitális szakkiállításon, a hannoveri CeBIT-en - mondta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNK) Zrt. vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Kiemelte, hogy a magyar pavilonban – amely az eddigi legnagyobb, 400 négyzetméter lesz – otthoni környezetben mutatják be a  mindennapokban segítséget jelentő digitális technológiákat. Egy-egy ilyen kiállítás az országpromóción, exportpromóción túl az üzleti tárgyalások elindításához is lehetőséget biztosít. A kiállító magyar cégeket ezért külön is felkészítették a részvételre, és konkrét üzleti tárgyalásokat is szerveztek a kiállítás idejére. Magyarországról 25 cég, kkv-k startupok vesznek részt a kiállításon, de ott lesznek állami cégek képviselő is – tette hozzá az MNKH vezérigazgatója.

CeBit kiállítás

Kép:Wikipedia

 

A 400 négyzetméteres pavilon neve „Hungary – Home for Innovation”, a pavilonban a látogatók működés közben próbálhatják majd ki a magyar fejlesztéseket, melyek olyan területeken kínálnak megoldásokat, mint az interaktív vásárlás, adatfeldolgozás, készpénzmentes fizetési rendszer, az innovatív világítás vagy az ipari formatervezés. További fejlesztéseket mutatnak be az útvonaltervezés valamint az autóflotta-kezelés terén és bemutatják a Mercedes Magyarországon gyártott CLA-modelljét is.

Európa legnagyobb technológiai szakkiállítása 1986 óta minden évben több száz ezer látogatót vonz Hannoverbe. Az idei expo március 20-24 között kerül megrendezésre, kiemelt témája az önvezető autó lesz.