238 milliárd pörgött ki az uniós hitelből

2017. július 20. csütörtök - 09:33 / piacesprofit.hu
  •    

Június végéig meghaladta a 238 milliárd forintot a négytagú konzorcium - a Takarékbank Zrt., a B3 Takarék Szövetkezet, az FHB Bank Zrt. és a Budapest Bank Zrt. - fiókjaiban, a 442 MFB Ponton az akár 0 százalékos kamatozású, európai uniós forrásból finanszírozott hitelekre benyújtott igénylések összege, a hitelprogramok közül a keret kimerülése miatt hármat felfüggesztettek, további kettőt pedig a felhívás tartalmának felülvizsgálata miatt átmenetileg szüneteltetnek.

Június 30-ig 77,6 milliárd forint értékű kérelmet pozitívan bíráltak el, a nyertes pályázóknak eddig 36,7 milliárd forintot fizettek ki, a további, több mint 2000 rögzített igénylés feldolgozása zajlik. Jelenleg mintegy 324 milliárd forint európai uniós forrás áll az igénylők rendelkezésre az MFB Pontokon a 3 önálló vállalati hitelprogram, a 8 kombinált vállalati hitelprogram és a 2 lakossági önálló hitelprogram keretében .

pénz hullik az égből euró

Kép:Fotolia

Túljelentkezés miatt felfüggesztették a bruttó 70 milliárd forint keretű, a mikro-, kis- és középvállalatok (kkv) versenyképességének növelésére igényelhető és a 112,5 milliárd forintos, kkv-k kapacitásbővítő beruházásaihoz nyújtott kombinált hitelprogramot, valamint a megújuló energiaforrást felhasználó beruházásokat támogató hitelprogram 30 milliárd forintos keretét.

Három dolog, ami eldönti, hogy kaphat-e hitelt
Sok vállalkozó küzd azzal a problémával, hogy nem tudja eldönteni, kaphat-e cége egyáltalán hitelt, és ha igen, akkor mennyit. Összegyűjtöttük a legfontosabb tényezőket, amelyek döntőek a hitelfelvétel sikerénél.

A beérkezett támogatási kérelmek tapasztalatai alapján az irányító hatóság a szakpolitikai felelőssel az adminisztrációs terhek csökkentése miatt kezdeményezte a felhívás tartalmi felülvizsgálatát, annak időtartamára július 20-án 14 órától átmenetileg szünetel a Gazdasági és Innovációs Programban (Ginop) és Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban (Vekop) a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésekre igényelhető kombinált hiteltermék.

Vida József, a konzorciumot vezető Takarékbank elnök-vezérigazgatója szerint országosan 442 MFB Pontból 26 található megyei jogú városokban és Budapesten, 159 a 10 ezer főnél nagyobb, míg 257 az ennél kisebb lélekszámú településeken. A konzorcium az év végéig további 60 milliárd forint hitel kihelyezését tervezi – tette hozzá a Távirati Iroda közlése szerint..

Sokan keresik a lakosság által április végétől igényelhető, kamatmentes energiahatékonysági hiteleket is. A családi házak, lakások energetikai korszerűsítésére és megújuló energiaforrások alkalmazására meghirdetett hitelprogram kerete 115 milliárd forint, amelyből a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint legalább 20 ezer lakás lehet korszerűsíteni – közölték.

Kisvállalkozások támogatására vett fel hitelt az Eximbank
Az Európai Beruházási Bank a (EIB) magyar versenyképesség és munkahelyteremtés előmozdítása érdekében 400 milló euró hitelt nyújt a Magyar Export-Import Bank (Eximbank) részére. Az Eximbank és partner kereskedelmi bankjai kedvező feltételekkel folyósítják az EIB hitelkeretéből származó pénzeszközöket a magyar kis- és középvállalkozások, valamint közepes piaci tőkeértékű vállalatok számára.

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek