2025-re ígéri a számlák rendezését a magyar buszgyártó

2018. augusztus 23. csütörtök - 14:33 / piacesprofit.hu
  •    

Százszázalékos adósságmegtérítést ígér beszállítóinak és hitelezőinek a nemrégiben csődvédelmet kért Ikarus Egyedi Kft. A cég javaslata szerint, ha megegyezik hitelezőivel, akkor folytatni tudja a termelést, s ez alapján 7 év alatt minden tartozását kiegyenlíti.

Az Ikarus Egyedi Kft. – nem összekeverendő az eredeti székesfehérvári Ikarusszal, illetve a nevet birtokló Műszertechnika Holding Zrt.-vel, amellyel a név miatt vitában is áll –  a bejelentett hitelezői követelések 100 százalékos megtérítését vállalja, legkésőbb 2025. szeptember 31-ig – közölte a cég vezetése.

A MODULO buszok gyártója még július elején kért csődvédelmet.

A közlemény szerint a reorganizáció alapja a termelés helyreállítása, ami teljes mértékben hasznosítaná az egyébként csak töredékáron értékesíthető, már beszerzett alkatrészkészletet. A meglévő készletek a közeljövőben minimális befektetéssel is lehetővé teszik 70 csuklós busz, 9 onkológiai szűrőbusz és 6 darab elektromos busz készre szerelését. A termelési terv szerint a buszgyártás a hetedik év után válik saját tőkével finanszírozhatóvá.

A társaság szerint a beszállítói között nagyszámú kis- és középvállalkozás található. E vállalkozások jogos követelései egy esetleges felszámolás esetén az egyezségi ajánlatban leírtaknál jóval kisebb mértékben vagy egyáltalán nem térülnének meg, vagyis a sikeres egyezség kialakítása és elfogadása a társaság és a hitelezők közös érdeke. A termelés újraindulása egyúttal a már üzembe helyezett járművek szervizelési hátterét is visszaállítaná, így a már átadott járművek hosszú távon is hasznára tudnak válni a közösségi közlekedésnek.

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.