135 ezer euróra pályázhatnak startupok

2018. április 18. szerda - 16:00 / piacesprofit.hu
  •    

Április végéig számos, összesen 135 000 euró díjazású uniós startupversenyen indulhatnak az innovatív vállalatok. Egészségügyi újításokkal, időseknek nyújtott szolgáltatásokkal, Kínába szánt exporttermékekkel is lehet pályázni.

Az InnoStars Awards; a European Health Catapult tréning- és versenyprogram, valamint a HeadStart Funding segíti az egészségügy területén újító ötlettel rendelkező csapatok termékeit vagy szolgáltatásait piacképes megoldásokká fejleszteni. Az EIT Health akcelerátor- és tréningprogramjai támogatják az innovatív ötletek üzleti vállalkozássá alakulását, segítenek az üzletfejlesztésben, a külföldi piacok meghódításában Európa vezető egészségügyi és gyógyszeripari vállalatainak, élettudományokat oktató egyetemeinek és kutatóintézeteinek kiemelkedő innovatív potenciáljára és piacismeretére támaszkodva.

Jobban mehet az üzlet, ha erre odafigyel
A startupok fő célja, hogy innovatív ötletüket ne csak hazai, de nemzetközi környezetben is sikerre vigyék. Ennek azonban számos buktatója van a nyelvi korlátoktól a kapcsolati tőke hiányán át a nemzetközi vevők felkutatásáig, amire a Start it @K&H inkubátor és az Infinityn International 7 hasznos tippet kínál.

HeadStart Funding, melyre szintén április 27-ig lehet jelentkezni, az egészséges életmód, aktív időskor és az egészségügyi ellátás javítására irányuló tevékenységet végző, korai fázisban lévő kis- és középvállalkozások számára kiírt verseny. A program támogatásával felgyorsítható az innovatív termék vagy szolgáltatás piacra lépése, valamint hitelesíthetők a termékek a leendő felhasználók, vásárlók, támogatók és partnerek körében, továbbá növelhető a befektetői tőke bevonásának a lehetősége.

Az InnoStars Awards verseny május 15-ig várja azon – prototípussal vagy MVP-vel (minimum viable product) már rendelkező – egészségügyi és IT projektek, startup vállalkozások és spinoffok jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A sikeres pályázók mentor programokon és tréningeken vehetnek részt, 8000 euró vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termékvalidálásra, üzleti terv írására és arra, hogy valódi vállalkozási tapasztalatot szerezzenek, miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek. A három legsikeresebben prezentáló csapat 60 000 eurót nyer prototípusának továbbfejlesztésére.

A 8 hetes Smart Ageing Bootcamp olyan tréningprogram, melynek során a résztvevők validálhatják időseknek vagy 50 év felettieknek szánt terméküket vagy szolgáltatásukat Európában. A digitális egészségügy, gyógyászati technológia, biotechnológia terén fejlesztett megoldásoknak segíteniük kell a krónikus betegségek kezelését, vagy a személyes részvételt az egészség önmenedzselésében, vagy funkcióvesztésből adódó problémákat, vagy az egészséges életvitel fenntartását. A tréning során több mint 500 találkozó jön létre befektetőkkel, ügyfelekkel és startupokkal.

A Venture Lab négy hónapos budapesti akcelerátor program inkubációs fázis előtt, inkubációs, vagy korai fázisban lévő projektek, vagy ötlet szinten lévő csapatok számára, továbbá kis- és középvállalatoknak a biotechnológia, a gyógyászati technológia, az e-egészségügy, az élettudományok és az egészségügyi szektor területén. A tréning célja a csapatok és az egyének üzleti képességeinek fejlesztése, kutatási tréningek biztosítása és az üzleti lehetőségek fejlesztésére irányuló oktatás.

A Go2China a kínai piacra lépni szándékozó, érett startupoknak szóló program, mely közelebb hozza a vállalkozásokat a kockázatitőke-befektetőkhöz, az üzleti döntéshozókhoz és a shenzeni kormányzat képviselőihez, valamint a kínai piachoz szükséges speciális ismereteket nyújt. A programra a jelentkezési határidő május 14.

 

 

Feliratkozom a(z) Pénzszerzés téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor