120 milliárd forint összegű klubhitel szerződést kötött az MFB

2019. november 27. szerda - 15:25 / PP/MTI
  •    

A Magyar Fejlesztési Bank ezzel változatlan intenzitással tudja folytatni az elmúlt időszakban felgyorsult hitelkihelyezési tevékenységét.

A forrásbevonásra – mely az egyik legnagyobb volumenű a bank történetében – november 15-én került sor.

A hitelt egy hat hazai bankból álló konzorcium nyújtja, amelynek tagjai az Erste Bank Hungary Zrt., a K&H Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Takarékbank Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. A hitelszerződéssel kapcsolatos koordinációs ügynöki feladatokat az OTP Bank, az általános ügynöki feladatokat pedig az UniCredit Bank látja el.

(Fotó: depositphotos.com)

(Fotó: depositphotos.com)

A klubhitelek lényege, hogy a hitelfelvevő nem egyetlen pénzintézettől, hanem több banktól, azaz az általuk alkotott csoporttól jut forráshoz, amelyet a résztvevők azonos feltételekkel és futamidőre biztosítanak. A mostani ügyletnek köszönhetően az MFB a jövőben is a lehető legkedvezőbb feltételekkel nyújthat hitelt a hazai kis- és középvállalkozásoknak, maximálisan figyelembe véve a különböző ágazati és területi igényeket is.

Az ügylet az MFB szerint jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a bank maradéktalanul teljesíteni tudja a magyar állam, mint tulajdonos elvárásait: a gazdaságpolitikai célkitűzések megvalósításának támogatását és a belföldi bankközi hitelpiac további élénkítését.