Újabb zsarolóprogram támad

2014. július 24. csütörtök - 17:10 / piacesprofit.hu
  •    

A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET mérnökei által június elején felfedezett Simplocker új verziója jelent meg a napokban. Az Android platformon terjedő zsarolóprogram legújabb változata angol nyelven támad.

Kép:sxc

A Simplocker bizonyos típusú fájlokat titkosít, ugyanakkor hamis FBI figyelmeztetést is megjelenít az okoseszközök kijelzőin, mely szerint gyermekbántalmazáshoz kapcsolódó tartalom található az érintett eszközön, majd felszólítja az áldozatot 300 dollár két napon belüli befizetésére.

Az új változat magasabb összeget kér, mint a Simplocker család korábbi variánsa, így gyanítható, hogy az előző sikereken felbuzdulva emelték a tétet és próbálnak még több pénz kinyerni az áldozatokból.

„A korábbi verziókkal összehasonlítva a Simplocker ezen változata sokkal több fájltípust képes titkosítani és sokkal nehezebb is eltávolítani az eszközökről” – mondta Robert Lipovsky, az ESET kutatója.

Az új változatról és a fertőzés elkerüléséről további információ az ESET WeLiveSecurity.com oldalán található.

Azok, akik fájljait a Simplocker már titkosította, töltsék le az ESET ingyenes ESET Simplocker Decryptor alkalmazását, hogy minél előbb megoldást találjanak a fertőző malware által okozott problémákra.

Nyáron a telefonjainkra utaznak a bűnözők
A mai felhasználók mindent mobil eszközeiken tárolnak, a személyes és munkahelyi adataik mellett még pénzügyi tranzakcióikat is ezeken a készülékeken keresztül intézik. Amellett, hogy egy ilyen készülék elvesztése eléggé bosszantó dolog, óriási a rizikója az adatlopásnak is. A fejlett lopásvédelmet kínáló megoldás hatékonyan segíti a készülék tulajdonosait abban, hogy minél könnyebben nyomon tudják követni ellopott vagy elhagyott mobileszközeiket. Ez például adott esetben akár azt is jelentheti, hogy a mobiltelefon automatikusan lefotózza a tolvajt, vagy a frissen ellopott készülék szirénázó hangot is kibocsáthat magából.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor