Tényleg egy mobiltelefonról vezethető egy cég?

2015. március 20. péntek - 17:31 / piacesprofit.hu
  •    

A vállalkozásvezetés – mint minden más is – egyre mobilabbá válik. Kevés cégvezető engedheti meg magának, hogy egész nap az asztalánál üljön. A cég élete viszont nem állhat meg, így egyre több dolgot kell tudnunk elintézni mobileszközökön keresztül. Akár már a számlázást is.

Egyre több vállalkozás nyitott az elektronikus számlázásra, felismerve annak előnyeit. És bár egyelőre sok a kérdés és a bizonytalanság, a fejlődés nem áll meg. A mobilok dominálta világban már arra is van igény, hogy a számlázás és akár a vállalkozás pénzügyi helyzete okostelefonon keresztül is áttekinthető legyen.

Ezt várhatjuk az e-számlától
Bár a cégek számára központi kérdés a működési költségek csökkentése, az e-számlázás egyelőre nem nagyon terjedt el. A Számlaközpont szakértője segít megtudni, hogy milyen konkrét előnyöket remélhet, aki vált!

A számla előállítása nem nagy dolog asztali számítógépen, hiszen több nagy gyártó termékeit is meg lehet találni a bőséges kínálatban és a kisebb szoftverfejlesztő vállalkozások többsége is készített számlázó programot.  Győri fejlesztőcsapat készítette el az első magyar, számlázásra használható mobil applikációt. Eredetileg tabbletekre szánták a szoftvert, de igény mutatkozott az okostelefonos fejlesztésre.

A Számlázó App nem csak elektronikus számla előállítására alkalmas, segítségével képet kaphatunk a vállalkozásunk pénzügyi helyzetéről, melyet könnyen áttekinthető jelentés és interaktív diagram segít még jobban áttekinteni. Az alkalmazás nyilvántartja a kiadásokat, figyelmeztet, ha számlafizetési határidő közeleg, esetleg lejárt. Egy koppintással lehet megosztani számlát GoogleDrive és DropBox fiókon keresztül, vagy akár e-mail-ben, és szintén egy koppintással lehet felszólítást küldeni, ha az ügyfél nem teljesített volna határidőre.

Kép:Pixabay

A szoftver teljes mértékben megfelel 2015. január 1-től hatályos jogszabályoknak, ideértve a 2007. évi CXXVII. Áfa tv. és a 23/2014. (VI.30.) NGM rendeletet. A számla androidos tabletten való rögzítése gyorsabb és igényesebb is, mint a papíralapú számla, mini nyomtató rendszeresítésével igazán professzionális infrastruktúrával lehet elkápráztatni az ügyfeleket. Internetkapcsolat esetén az applikációval készített számla emailben azonnal átküldhető a számla, vagy megosztható. Emellett véd a téves adatbeviteltől a beépített adószám és bankszámla ellenőrző algoritmusok révén. Ráadásul ingyenes.

Ideális és gyors kommunikációs felület a könyvelőkkel, kifejezetten hatékonnyá teszi a működést olyan vállalkozások esetében, akik folyamatosan úton vannak. Egy szállítmányozó cég, az áru átadásának helyén a kocsiban el tudja intézni a számlázást és a dropboxból, azonnal át is küldi a könyvelőnek a kiállított számlát.

A szoftver népszerű, az idei Appra magyar versenyen épphogy csak lemaradt a közönség által megszavazott díjról, másodikként is több mint 5000 szavazatot kapott. Horváth Zoltán a fejlesztő cég vezetője a Piac& Profitnak elmondta, ennek ellenére folyamatosan fejlesztik az alkalmazást a beérkező – nem kevés – felhasználói igény alapján.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek