Szeptember végén jön Magyarországra az új iPhone

2017. szeptember 14. csütörtök - 14:35 / PP/MTI
  •    

Minden magyarországi mobilszolgáltató szeptember 29-én kezdi az iPhone 8 és 8 plus értékesítését. Arra a felvetésre, hogy mekkora érdeklődésre számítanak, nem tudtak még választ adni, de az Apple legújabb termékeire szeptember 22-től minden szolgáltató előrendelést vesz fel.

A Magyar Telekom, a Telenor, és a Vodafone is szeptember 29-től teszi elérhetővé az Apple legújabb termékeit. A Vodafone-nál az iPhone X online előrendelése október 27-én kezdődik meg, november 3-tól pedig már ez a készülék is megvásárolható, és a Telenornál is ugyanekkor indul az előrendelés.

Az új iPhone Kép: youtube.com

Az új iPhone
Kép: youtube.com

Az Apple szeptember 12-én mutatta új be termékeit és szolgáltatásait, köztük két új iPhone okostelefon-modellt. Az első okostelefon piacra dobásának tizedik évfordulóján bemutatott új készülékek közül az iPhone 8 és iPhone 8 Plus az eddigi modellek továbbfejlesztése, míg az iPhone X (tíz) teljesen megújított modell a korábbiakhoz képest.

Az Egyesült Államokban az iPhone 8-as modellek 600 és 799 dollár (154 ezer és 205 ezer forint) közötti áron kerülnek forgalomba, várhatóan szeptember 22-től. Az iPhone X 999 dollárba kerül majd, és október végétől lehet majd megrendelni.

A múlt
2007 januárjában mutatták be az első iPhone-t , amelynek kifejlesztésén három éven át dolgozott (titokban) vagy ezer szakember. Az elsők – kétéves előfizetéssel – öt- és hatszáz dollárba kerültek, egy éven belül jelentek meg az európai országokban is, és azokból összesen 6,1 millió talált gazdára. A készülékek tíz nemzedékéből azóta több, mint 1,2 milliárdot adtak el a világon. Az elsőben jelent meg a mindvégig alkalmazott főgomb. A 4-es hozta a fém vázat, az 5-ös a Siri hangutasításos rendszert, az 5-5S a 4 hüvelykes képernyőt és az ujjlenyomat-olvasót, a 6-osoknál jelentek meg a 4.7 és 5.5 hüvelykes méretek, a 7-eseknél a két optikás kamera – miközben eltűnt a fejhallgató-csatlakozó.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor