Szép lassan a mobilra költözik a vállalat

2016. november 08. kedd - 12:06 / piacesprofit.hu
  •    

Itthon is érzékelhető az a globális trend, hogy az okostelefon válik az elsődleges levelező eszközzé, amelyről elérhető a teljes céges postaláda. Vannak speciális ágazatok, ahol az egyéb üzleti alkalmazások is egyre nagyobb arányban érhetők el mobil eszközökön.

két ember egy okostelefont nézeget érdeklődve

Kép:FreeDigitalPhotos.net

Egy a közelmúltban hazai körben, a Bellresearch által végzett felmérés szerint a nagyobb cégeknél már készülnek a vállalatirányítási, vezetői információs rendszerek és egyéb üzleti alkalmazások mobil platformra költöztetésére. Ezek a vállalatvezetőket igény szerint akár “órára” lebontott kimutatásokkal is ellátják. A mobilizáció alapjaiban változtatja meg azon cégek életét is, amelyek ügynökökkel, értékesítőkkel, valamint külső terepen dolgozó műszaki szakemberekkel dolgoznak, mivel az ő munkájukat segítő alkalmazásokból is egyre több költözik át a mobil készülékekre, és azt egyre többen napi rutinnal használják is – írta a bitport.hu.

Milyen lesz a digitális kor főnöke?
Több mint félmillió menedzsment-tanácsadó összegezte a mai karrierlehetőségeket a legnagyobb ilyen jellegű felmérésben. Szerintük hamarabb jutnak ma vezető pozíciókba a technológiai képességekkel és rendszerszerű gondolkodással bíró fiatalabb munkavállalók, mint a rangidős kollégák.

A hazai vállalatok többségénél azonban ma még inkább csak a vezetőknek van céges mobilja, de ott már természetes a hozzákapcsolt mobilnet. Bár lenne igény arra is, hogy az adatokhoz az alkalmazottak az üzleti útjaik során is hozzáférjenek, ez ma még jobbára a felső vezetők kiváltsága. A következő időszak egyik nagy kihívása, hogyan sikerül majd a mobiltechnológiát a céges informatikai rendszerekkel zökkenőmentesen összehangolni. A felmérés szerint egyre nagyobb ugyanis az igény arra, hogy az üzleti kommunikációs piacon jöjjenek a céges informatikát a mobillal kombináló csomagok.

Feltartóztathatatlan az okoseszközök előretörése

A hazainál nagyobb ütemben terjed Európában a mobil eszközök használata: tíz európai fogyasztóból ugyanis átlag több mint négyen keresik a legelőnyösebb árakat mobillal, és hasonló arányban tájékozódnak termékekről.  Mobillal kutatják fel a fogyasztók a piacon elérhető kínálatot termékekből és szolgáltatásokból, kikeresik a számukra legelőnyösebb megoldást, az elérhető kuponokat vagy éppen árengedményeket. Azonkívül Földünk akármelyik pontjáról egyre több terméket és szolgáltatást vásárolnak, a világon bárhol működő üzletből vagy cégtől. (Idén először globálisan a mobil eszközökről többet vásároltunk, mint számítógépekről!)

KKV pályázati ügyfélnap (2016.11.15.)

Nélkülözhetetlen tudnivalók az uniós forrásokról, kedvező KKV ajánlatok a Lenovo és Microsoft támogatásával.

Aki a fejlődésben lemarad, az a rostán is kiesik
„A virágzó világpiacon akár öt komputerre is lehet kereslet” – mondta Thomas Watson, az IBM egyik vezetője 1943-ban, és még Bill Gates is úgy vélte, „640 kilobájt mindenki számára elég lesz”. Tévedtek, de a tévedéseik rámutatnak a technológiai fejlődés kiszámíthatatlanságára. És minél gyorsabb az evolúció, annál veszélyesebb, ha valaki nem tartja lépést.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek