Pótolhatatlan képeink tűnhetnek el, mégsem törődünk a védelemmel

2018. augusztus 10. péntek - 18:05 / piacesprofit.hu
  •    

Az emberek majdnem ötödének a legfontosabb adataik a mobil készülékeiken az utazásaikról készített fotók és videók. További harmaduk azt mondja, ha elvesztik vagy ellopnák azokat, nem tudná soha a rajta lévő fotókat pótolni.

A Kaspersky Lab statisztikái szerintaz android lopásgátló funkcióját 1,5 percenként indították el és átlagosan 23.000 Androidos készülék elvesztését vagy ellopását jelentették havonta. Mivel a felhasználók számára a legértékesebb adataik a fotók, ezért a cég szakértői azt javasolják, hogy gondoskodjanak készülékeik védelméről még elutazás előtt.
Kép forrása: Kaspersky Lab

Kép forrása: Kaspersky Lab

Az egyszerű és hatékony lopásgátló eszközökkel a fogyasztóknak lehetőségük van arra, hogy bekapcsolják a készülék riasztóját, ha az elvész vagy ellopják. A kockázatok és a biztonsági lehetőségek ellenére a kutatások azt mutatják, hogy a felhasználók mindössze 22%-a használ lopásgátló kiegészítőt a készülékek védelméért.

Lehet, hogy totálkáros, de az adatok még így is menthetők
Mobilok javításával foglalkozó szakembert kérdezett a Der Spiegel arról, mi a teendő, ha „szokásos” nyári baleset történik kedves mobilunkkal: a homokba esik, netán egyenesen a tenger vízébe pottyan?…

Statisztikák szerint csak Android készülékből több tízezer tűnik el havonta. Ebben az évszakban különösen fontos, hogy gondoskodjunk a telefonok, tabletek védelméről, hiszen több alkalommal hagyhatjuk őrizetlenül, – például a vízparton – mint máskor. A lopásgátló programok könnyen kezelhetők és nagy segítséget jelenthetnek váratlan helyzetben. 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.