Óriás OLED-del nyit a Las Vegas-i vásár

2018. január 05. péntek - 18:04 / piacesprofit.hu
  •    

A jövő héten, január 9-én Las Vegasban nyíló elektronikai vásár egyik sztárja lesz a világ legnagyobb OLED tv-készüléke - 88 collos, azaz 232 centi átmérőjű képernyővel.

Belátható időn belül felválthatja a jelenleg túlnyomórészt használt, folyadékkristályos (LED) képernyőket az új, még élesebb, árnyaltabb képet biztosító OLED (szerves fénykibocsátású diódákat alkalmazó) technológia, amely az eddiginél is karcsúbb, egyúttal kisebb fogyasztású tv-készülékeket tesz lehetővé.

Kép: oled.org

Kép: oled.org

Az úttörő a területen a koreai LG volt, amelyhez azután a Philips is felcsatlakozott, de eddig legfeljebb 77 collos ( 202 cm-es)  OLED képernyőket gyártottak.

Az újdonság egyúttal 8K-s felbontással, azaz 7680×4320 pixellel szolgál. Ez éppen a 16-szorosa a jelenleg legelterjedtebb “full HD” képernyők

Milliméteres világítótest – jön a hajlítható OLED
A legkorszerűbb tv-készülékekből már ismerjük, hamarosan a lakásokban is megjelenik a világítástechnika legújabb vívmánya, az OLED, a milliméteres világítótest, amely akár hajlíthatóan beépíthető, nemcsak otthonokba, hanem épületek külső arculatába is.

teljesítményének és négyszerese a most hódító, Ultra HD vagy UHD néven emlegetett 4K felbontásnak. Az LG csúcskészüléke emellett HDR (high dynamic range) szolgáltatásával különösen dinamikus, árnyalt, kontrasztgazdag képet ígér.

Az LG az OLED-képernyők egyetlen mértékadó gyártója,  többek között a Sony, a Loewe, a Philips, a Grundig, a Bang és Olufsen beszállítója.

Érdekes módon fő vetélytársa, a Samsung, visszalépett az OLED-képernyők fejlesztésétől és televízióit továbbra is LED-képernyőkkel szereli fel. (Neue Zürcher Zeitung)

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek