Önmagát javító üveg lesz az okostelefonokban

2018. január 07. vasárnap - 16:01 / piacesprofit.hu
  •    

Egy véletlen folytán fedezték fel azt az új üvegtípust Tokióban, mely önmagától megreparálja a repedéseit. Felhasználók milliárdjainak jelent ez jó hírt. De még éveket kell várni, mire az innováció megjelenhet okos eszközeinkben.

A Tokiói Egyetem kutatói új ragasztóanyagokkal kísérleteztek, amikor véletlenül felfedeztek egy újfajta üveget, mely képes megjavítani a felületén keletkezett repedéseket, jelentette a Japan Today. Japán tudósok azt állítják, hogy az újfajta üvegből két törött darab képes összeolvadni, és egy darabbá összeállni néhány másodperc alatt. Mindezt némi nyomás hatására. Az anyag néhány óra leforgása alatt eredeti erősségét, keménységét is visszanyeri.

facebook jel törött üveg mögött

Kép: PP archív

Az innováció fejlesztése még mindig a korai fázisban van, s több évbe telhet, mire megjelenhet az okostelefonokban. Ennek persze óriási hatása lenne a piacra, fogyasztók milliárdjai látnának szívesen ilyen üveget a telefonjukban.

Az okoseszközökben eddig önjavító műanyagokat alkalmaztak, mely eltünteti a nem túl mély karcolásokat, de ez sem terjedt el az egész iparágban. A LG G Flex és a G Flex 2 okostelefonokban található ilyen plasztik, a többi márka azonban (még?) nem vette át az újítást.

(Japan Today, Business Insider)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor