Okostelefonunk felismer minket – és az ágy alá is láthatunk vele

2017. szeptember 01. péntek - 17:11 / piacesprofit.hu
  •    

A közeli jövőben forgalomba kerülő okostelefonok infravörös rendszere a koponyát szkennelve azonosítja a tulajdonost és kapcsolja be a készüléket - amellyel a bútorüzletből berendezhetjük a lakásunkat, vagy a külföldi étlapra irányítva olvashatjuk a fordítást.

2018 az okostelefonok korszakos fejlődésének éve lesz, mondta a The New York Timesnak a Qualcomm, a nagy chipgyártó igazgatója. Miután a készülékek az elmúlt évtizedben egyre vékonyabbak és gyorsabbak lettek, a kutatók a telefonok fényképezőgépeinek, szenzorainak fejlesztésében és forradalmian új szoftverek bevezetésében látják a további sikerek útját.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Szeptemberre várják több új iPhone modell bemutatóját, ameyek közül az ezer dolláros áron piacra kerülő csúcsmodell képes lesz 3-D-s tárgyak, köztük az emberi fej beszkennelésére, felismerésére. Arcfelismerő rendszerek vannak már okostelefonokban, de azok a tulajdonos fotóján alapulnak: ha a gép tolvaja a lencse elé tartja a képet, nyert ügye van. Az infravörös módszerrel a tulajdonos minden esetben egyedi koponya-formáját rögzíti a gép, majd (ha felismerte a tulajt)

Mit tud az Oreo?
Még hozzá sem szokhattunk a „régi” Androidos készülékhez, máris itt a Google új, 8.0-ás telefonja. Szokás szerint édesség adja a nevét, az újdonságot Oreonak hívják és ha forradalmi változásokat nem is hoz, nem kevés hasznos érdekességgel szolgál.

bekapcsolja a telefont. A fejlesztők szerint míg az arc-felismerő rendszereknél egy százalékos a hibalehetőség, az infravörös mérésnél egy a millióhoz…

A “kiterjesztett valóság” (augmented reality) más, rendkívül hasznos gyakorlati megoldásokat is kínál a biztonságon kívül. Az Ikea már tervezi az ilyen telefonokhoz fejlesztett alkalmazását, amellyel a kiválasztott bútordarabot “betehetjük” a szobánkba, vizsgálhatjuk, hogyan illeszkedik helyéhez, a lakás képéhez – és akár az új családi ágy alá is bepillanthatunk..

Az Apple egyébként már négy évvel ezelőtt megvásárolta azt a céget, amely az Xbox szenzorait fejlesztette ki és nyitni kíván a 3-D területén: az ősszel bevezetendő iOS 11-es rendszer támogatni fogja a “kiterjesztett valóság” területén dolgozó fejlesztőket.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor