Négy tipp a digitális karrierért

2016. augusztus 05. péntek - 17:09 / piacesprofit.hu
  •    

Már nem is olyan távoli jövő, hogy az alapszintű kódolói, programozói jártasság ugyanúgy szükséges lesz bizonyos munkakörök betöltéséhez, mint jelenleg a szövegszerkesztői ismeretek, derült ki a GE Digitális vezetőképző programjának budapesti nyári szakmai képzésén.

Ahhoz, hogy te magad is alakíthasd a digitális világot, és ne csak tartalomfogyasztóként élj benne, a szaktudáson túl egyéb fontos képességekkel és készségekkel is rendelkezned kell. Az alábbiakban tapasztalt digitális szakembereket kérdeztünk, szerintük mely tulajdonságok elengedhetetlenek ahhoz, hogy te is a jövő digitális vezetőjévé válj.A technológia legyen veled!

„Ha csupán egy dolgot kellene kiemelnem, hogy mi a legfontosabb készség, amivel a jövő digitális vezetőjének rendelkeznie kell, akkor a technológia szenvedélyes szeretetét választanám” – mondja Jeff Serpas, a GE Digital vezetőképző programjának globális vezetője.  Lehetsz született menedzser, csak úgy válhatsz sikeres vezetővé, úgy lelkesíthetsz igazán másokat, ha magad is kellően kíváncsi vagy az iparág legújabb vívmányaira.

Adatok: gyűjtsd és elemezd őket, majd vond le belőlük a helyes következtést! Megfelelő adatok nélkül döntést hozni olyan, mint sötétben tapogatózni (Forrás: GE Digital)

Adatok: gyűjtsd és elemezd őket, majd vond le belőlük a helyes következtést! Megfelelő adatok nélkül döntést hozni olyan, mint sötétben tapogatózni (Forrás: GE Digital)

Ha Adatról van szó, gondolkodj Nagyban!

Adatok. Adatok. Adatok. A digitális világ központi szereplői. Tanulj meg bánni velük!  Vijay Khatri, az Indiana Egyetem – Kelly School of Business docense szerint az üzleti vezetők egyre inkább az adatokra alapozzák a döntéshozatalt. A vállalat menedzsmentjében ma már nem ritkaság a CDO-t (Chief Data Officer), azaz adatokért felelős pozíció sem. A hosszú távú sikerhez ugyanis ismerned kell a különböző adattípusokat, tudnod kell helyesen alkalmazni az adatelemzési technikákat, majd levonni a megfelelő következtetéseket, melyek segítségével felelős döntéseket hozhatsz.

Alapvető készségek hiányoznak a fiataloknál
A felsőoktatásba jelentkezők alig fele szerez diplomát, ennek oka csak részben az, hogy itthon nem megfelelő a kompetenciák felmérése. Nagyobb baj, hogy a hazai oktatásból teljesen hiányzik azoknak a készségeknek a fejlesztése, amelyekre a munkaerőpiacon egyre nagyobb az igény.

Kockáztass és tanulj a hibáidból!

Le a dogmákkal! Légy nyitott a különböző megközelítésekre és módszerekre és tanulj minden nap valami újat! „Merjetek kockáztatni és új ismereteket elsajátítani, hogy okulva a sikerekből és az esetleges kudarcokból, a jövőben, egy adott kihívásra a lehető legjobb, leghatékonyabb megoldást tudjátok ajánlani” – javasolja Paál Laura, GE Digital vezetőképző programjának regionális vezetője.

Építsd a szakmai hálódat!

Támogató csapat nélkül még a jó vezető is félkarú óriás. A jövő alakításához nem elég, ha jól bánsz az adatokkal. Későbbi sikereid záloga nagyban függ a különböző kulturális és szakmai háttérrel rendelkező kollégáiddal való kapcsolataid minőségétől. Találd meg a módját, hogyan segítsd és motiváld őket kiteljesedésükben. Tanuld meg azt is, hogyan kérhetsz tőlük segítséget és másoktól a vállalaton belül, vagy akár kívül. „A szakmai kapcsolatok építést csak a gyakorlatban tudod elsajátítani, ezért nem árt, ha minél előbb belevágsz. Erre pedig az olyan a ’korai karrier programok’, mint amilyeneket például a GE is kínál, a legjobb lehetőséget nyújtják számodra” – emeli ki Kovács Klaudia, a GE Digital vezetőképző programjának résztvevője.

Ezekre a készségekre lesz szükség a jövő munkahelyén
Nyakunkon a robotika, a személyre szabás és a 3D-s nyomtatás által előállt 4. ipari forradalom. Gyökeresen átalakul a munkaerőpiac, új követelmények jönnek, más képességekre lesz szükség. Némi ízelítő ahhoz, hogyan piacképesnek maradni munkavállalóként a jövőben.