Ne aludjunk vele és ne hordjuk a zsebünkben

2017. december 20. szerda - 15:13 / piacesprofit.hu
  •    

Amióta használjuk, állandó téma: jelent-e veszélyt a mobiltelefon sugárzása az egészségünkre? Egy amerikai tudós szerint igen és Kalifornia illetékes hatósága figyelmeztette is erre a lakosságot.

 

Joel Moskowitz, a Kaliforniai Egyetem-Berkeley professzora perelte az állam közegészségügyi hatóságát: hozzák nyilvánosságra még korábban készült vizsgálatának eredményét arról, milyen kihatással van a mobiltelefonok használata az emberi szervezetre.

A kutató arra az eredményre jutott, hogy a mobilok növelhetik a daganatos betegségek kockázatát, ezért fontosak bizonyos elővigyázatossági rendszabályok.

A hatóság a bíróság ítélete alapján most közzétette erre vonatkozó ajánlásait. Így azt tanácsolják az USA legnépesebb állama lakóinak, hogy lehetőleg ne hordják a készüléket állandóan testük közelében, mint például a zsebükben és ne tartsák azt hosszabb ideig a fülüknél, sem pedig ágyuknál, amikor alszanak.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy gyorsan mozgó autóban, vonatban, buszban a telefon több energiát bocsát ki, hogy fenntarthassa az összeköttetést, ezért kezelésénél ilyenkor fokozott óvatosság kívánatos.

A közegészségügy vezető kaliforniai illetékesei hozzátették: jóllehet a tudomány, a technika a mobiltelefonok területén is fejlődik, vannak szakértők, akik aggódnak a hosszú távú használatuk okozta kockázatok miatt – ezt mindenképpen célszerű figyelembe venni. (TECHCRUNCH)

Befektetéseinkről is telefonon döntünk
Az online vásárlás és banki ügyintézés mellett a megtakarítások során is egyre inkább teret nyerhetnek a webes felületek és telefonos alkalmazások. A hazai befektetők jelzései alapján egyelőre inkább az asztali eszközöket használják ilyen célból, a fejlesztések azonban ezen a területen is az okostelefonok irányába mutatnak – jelezte a K&H.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor