Nagyot szólnak majd az új bútorok…

2017. december 20. szerda - 16:07 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Belátható időn belül vehetünk bútort, amely egyben hangszóróként szolgál – és egy gombnyomással felcsendül kedvenc muzsikánk a ház, vagy a lakás bármely helyiségében...

 

Az igencsak érdekes újdonságot az Ikea és az amerikai Sonos hangtechnikai cég együttműködése hozza. Az Ikea azt ígéri, hogy Smart Home, azaz okos otthon programja keretében a Sonos-szal együttműködve olyan bútorokat hoz forgalomba, amelyek hangátvitelre is alkalmasak.

Részleteket még nem közöltek, de valószínűnek látszik, hogy a bútorokba beépített elemek segítségével fogják majd továbbítani a zenét, a kívánság szerint helyre vagy helyekre.

A kaliforniai Sonos legutóbb Sonos One nevű hangszórójával hívta fel magára a figyelmet, amely emberi hanggal is vezérelhető. Az Ikea ugyancsak nyitott a legkorszerűbb technikák felé új világítási rendszereivel, míg 2018-ban hozza forgalomba takarékosságot is jelentő “okos” csatlakozóit. (NZZ)

A zene segíthet többet eladni
A kereskedők a legkülönfélébb módszerekkel próbálják vásárlásra bírni a boltjukba betérőket. A jól elrendezett áru és a vonzó árak mellett bármilyen meglepő, az sem mindegy, hogy mi szól a hangszórókból.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek