Nagyágyúk az önvezető-iparban

2018. január 05. péntek - 20:05 / piacesprofit.hu
  •    

Amerikai szoftverrel futnak majd a Volkswagen és a Hyundai  önműködő villanyautói. A nagy autógyártók lázasan dolgoznak ugyan a jövő kocsijain, de a szükséges elektronikához csak Amerikában találnak partnert.

A pittsburgi Aurora Innovation a napokban írt alá szerződést a Volkswagen és a Hyundai konszernnel azok vezető nélküli, elektromos meghajtású járművei szoftverének szállítására. Az Aurora csak tavaly alakult, de három alapítója több, mint biztonságos garanciát jelent. Chris Umson a Google önjáró kocsi-programjának kezdeményezője és sokáig műszaki vezetője volt, Sterling Aderson a Tesla villanyautó-gyár Autopilot-programját vezette, míg Drew Bagnell az Uber vezető nélküli autóinak fejlesztését irányította.

Kép: Volkswagen

Kép: Volkswagen

Szakértelemre mindenesetre nem kis szükség lesz az úton, amely belátható időn belül elvezet az önjáró kocsik megjelenéséhez. A fejlesztőknek többek között mérlegelniük kell, milyen (s főleg: milyen költségű) szenzorokat kapjanak a kocsik, hogyan alakíthatják azok fogyasztását, milyen szabályozási, biztonsági és biztosítási feltételeknek kell majd megfelelnie ezeknek az autóknak.

Az Aurorát nagy titkolózás jellemzi, azt sem hozták nyilvánosságra, hány ember dolgozik a high-tech cégnél. A vállalkozás eddig a Ford amerikai luxus-szedánját, a Lincolnt használta kísérleteinél, most várhatóan VW-k és a koreai gyár kocsijai lesznek soron.

Hollandia áll az élen az e-mobilitás versenyben
Az innovatív autóipar piacon csak Hollandia tudja felvenni a lépést az ázsiai országokkal, ahol Kína vezeti a mezőnyt. Európa komoly lemaradásban van: Ázsiában 2017 első felében kétszer annyi elektromos és hibrid autót adtak el, mint Nyugat-Európában. Ez derül ki a Roland Berger legújabb, autóipari tanulmányából.

Tanulságos, hogy mind a Volkswagen, mind a Hyundai hosszú évek óta próbálkozik vezető nélküli kocsik kifejlesztésével, de ez láthatóan nem sikerült, ezért született meg az együttműködés az amerikai partnerrel.

Hasonlóan jártak el egyébként a nagy amerikai autógyárak is: A General Motors még 2016-ban megvette az ezen a területen kiváló Cruise nevű startupot, míg a Ford 1 mrd. dollárt ruház be öt év alatt egy ugyancsak frissen alapított, Argo AI nevű startupba. Azt a Carnegie Mellon Egyetem mérnökei és informatikusai alapították, akik – társaikhoz hasonlóan -. a mesterséges, “tanuló” intelligencia új lehetőségeit is felhasználva dolgoznak a robot-autók fejlesztésén. (Forrás: Wired)

Info & tech
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor