Mostantól bárki e-számlázhat, ingyenesen, korlátlanul

2013. február 13. szerda - 19:52 / kfarkas
  •    

Ingyenes, bárki számára korlátlanul hozzáférhető e-számlázó rendszert mutattak be Budapesten. A rendszer célja, hogy mindenkinek biztosítsa a környezettudatos, elektronikus számlázás lehetőségét.

A magyar fejlesztésű online számlázó – amely 2010-ben megváltoztatta a hazai online e-számlázási piacot azzal, hogy saját elektronikus aláírását elérhetővé tette –, 2013-ban újabb áttörést mutat be, és lehetővé teszi az ingyenes és korlátlan elektronikus számlázást. Ezzel szeretne utat nyitni az e-számlák világába az olyan magyar egyéni-, kis- és középvállalkozásoknak, valamint webshop-oknak, akik eddig a magas költségek és a technológiai összetettség miatt ezt nem engedhették meg maguknak.

„2010-ben bevezettük Magyarországon az első olyan online számlázási szolgáltatást, amely e-aláírás megvétele nélkül állított ki e-számlákat” – mondta Piya Csaba üzletfejlesztési ügyvezető. „Most ismét létrehoztunk egy új területet a hazai szolgáltatók között. A rendszer célja, hogy mindenkinek biztosítsa a környezettudatos, elektronikus számlázás lehetőségét. Amellett, hogy költséghatékony, egyszerű és időtakarékos megoldást kívánunk nyújtani, az e-számla használatának elterjesztésével szeretnénk bevinni a ’zöld iroda’ szemléletet a cégek mindennapjaiba.”

A Billzone.eu egy online elérhető számlázó-rendszer, melyhez nem kell külön programot venni vagy letölteni, az eléréséhez csak egy aktív internetkapcsolatra van szükség. Rendelkezik a hagyományos számlázó szoftverek tulajdonságaival, és az elektronikus számlakiállítás mellett papír alapú számlakiállításra is alkalmas. Fő profiljának azonban a jövő piacát kiszolgáló elektronikus számlázást tekinti.

„Online számlázónk a 2013-as, új szabályozásnak megfelelő elektronikus számlakiállítás szolgáltatást nyújt ügyfeleinek” – nyilatkozta Kis Róbert szakmai ügyvezető. „A rendszerben létrehozott (PKI alapú) e-számlákat továbbra is az elektronikus aláírás, valamint a rákerülő időbélyegző hitelesíti, ezzel biztosítva azt a törvényi előírást, mely szerint a kiállított elektronikus számla adattartalma nem módosítható észrevétlenül a kiállítást követően (míg egy sima PDF állomány módosítható).”

Egyszerűbb lesz az e-számlázás
Napjainkban vitathatatlan tény, hogy a papíralapú iktatás felett eljárt az idő, az elektronikus dokumentumkezelés idő-és költséghatékonyságát számos bevált gyakorlat bizonyítja. Az e-számlázással tonnányi papírt spórolhatnának meg a vállalkozások, azonban a gyakorlat hazánkban még mindig nem népszerű a cégek körében. A kérdés nem az, hogy miért, hanem az, hogy mikor élnek a vállalatok és szolgáltatók a komplex megoldásokat nyújtó rendszerek kínálta lehetőségekkel. A kérdésfeltevést még inkább indokolja az a törvényjavaslat-összefoglaló, melyet 2012. október 12-én adott ki a nemzetgazdasági miniszter. A kiemelt cél az elektronikus számlázási gyakorlat egyszerűsítése.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek