Megduplázhatjuk Twitter-üzeneteinket

2017. szeptember 27. szerda - 16:08 / piacesprofit.hu
  •    

Kétszeresére nőhet a twitterek terjedelme, és ezentúl sem kívánják korlátozni Trump amerikai elnök kirohanásait a rövid üzenetek világában. Kísérleti jelleggel, véletlenszerűen kiválasztott twitterezők csoportjai ezentúl az eddig 140 leütés kétszeresét, 280 betűhelyet tartalmazó üzeneteket küldhetnek – jelentette be a portál.

Kép:PP archív

Kép: PP archív

A San Franciscó-i világcég fennállásának 11 évében végig azt hangsúlyozta, hogy egyik nagy előnye a tömörség, amelyhez  ragaszkodik. Eddig legfeljebb annyi engedményt tettek, hogy az üzenetekbe kerülhettek képek és gif-ek is, és azok nem számítottak be a terjedelembe. A világszerte immár 328 millió felhasználót számláló rendszer beruházói azonban újabban kifogásolták, hogy az üzenetek száma nem nő a várakozásoknak megfelelően, és szerintük ennek fő oka, hogy korlátozott a terjedelem. (Ezt egyébként már kezdettől sokan vitatták).

A bővítés hívei szerint elsősorban az angol nyelvű twitterekkel van a gondi: az ázsiai nyelveknél, mint a japán, a koreai, a kínai, ahol azok jellegénél fogva egy jellel sokkal többet lehet kifejezni, mint az indoeurópai nyelvek betűivel, ez sokkal kevésbé probléma. A bejelentésre sok twitterező negatívan reagált a világhálón, mondván: helytelen üzleti okokból feladni a közösségi média fő előnyét, a tömörséget.

Így válassz hashtaget, hogy mindenki téged nézzen
A hashtag olyan, mint egy összekötő kapocs. A közösségi médián posztolt tartalmainkat egy kalap alá fogja, és megjeleníti hasonló tematikus tartalmakkal egy hírfolyamban. Ha okosan hashtagelünk, széles körben lesz látható a közlendőnk.

Sokan bírálták egyébként a Twittert, amiért helyt ad Donald Trump amerikai elnök nemritkán igen megosztó, sőt, nagyon veszélyes üzeneteinek. Ilyen volt legutóbb, amikor Trump  háború veszélyét idézte elő. A Twitter azzal reagált, hogy minden üzenetnek, amelynek hírértéke van, helye van a világhálón – akár 140, akár 280 jelben…

(New York Times)

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek