Megállíthatatlanok a kiberbűnözők

2016. február 28. vasárnap - 12:08 / piacesprofit.hu
  •    

Az ESET szakértői az utóbbi 7 hónap alatt 343 rosszindulatú alkalmazást fedeztek fel a Google Play áruházban. A kiberbűnözők megállíthatatlanok és továbbra is különböző variánsokat töltenek fel az androidos mobileszközök hivatalos áruházába.

horrortörténetek keringenek az online zsarolókról

Kép: ESET

Az ESET által Android/Clicker kártevőként azonosított trójai programok hivatalos alkalmazásoknak (általában játékoknak) álcázzák magukat. Ezek az alkalmazások legalább 343 esetben kerültek a hivatalos Android áruházba az utóbbi 7 hónap során, amely a mai napig az egyik legnagyobb kártevőkampány a Play Store áruházban. Az akció során áltagosan hetente 10 új kártevő jutott át a Google biztonsági vizsgálatán. Ezek a kártevők nem csak bekerültek az áruházba, hanem eljutottak a felhasználók készülékeire is: átlagosan 3600-an töltöttek le egy-egy kártevőt az áruházból.

„Elég sok kártevő futott már a Google Play áruházban, azonban egyik sem tartott ilyen hosszú ideig, és nem volt még példa ilyen nagymennyiségű beszivárgásra sem” – mondta Lukas Stefanko, az ESET androidos kártevőkre specializálódott szakértője.

„Tudomásul kell venni, hogy nincs egyetlen olyan platform sem, amelyen a vírus- és kártevővédelemről lemondhatnánk. Így van ez Android esetén is, amely napjainkban nem csak a leginkább elterjedt mobil rendszer, de az ellene irányuló támadások száma is meredeken emelkedik. Így itt is érdemes telepíteni megfelelő védelmi programot, hiszen legtöbbször a gyártók részéről ritka, lassú vagy teljességgel hiányzik a hibajavító frissítés. Emiatt mobil security alkalmazások használata lehet a felhasználók számára az elsődleges védelmi lehetőség” – nyilatkozta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

A bombabiztos védelem: tudás, token, testrész
A jelszavas azonosítást mára egyre kevésbé tartják biztonságosnak a szakemberek. A legjobb az lenne, ha kellene valami, amit birtoklunk, valami, amit tudunk és egy dolog, ami csak a miénk. Bonyolultnak hangzik?

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor