Másodpercekre csökken az ellenőrzés az arcfelismerővel

2018. március 06. kedd - 19:06 / piacesprofit.hu
  •    

Sikeresnek bizonyult a biometrikus arcfelismeréssel való azonosítás tesztje a bostoni repülőtéren. A IATA, a Légitársaságok Nemzetközi Szövetsége New York-i tanácskozásán tárgyaltak a kísérletről és arról, hogyan lehet sokkal gyorsabb a külföldi utasok ki- és beutaztatása az új technikával.

 

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrsége, együttműködve a rendszert fejlesztő amerikai SITA konszernnel és egy kisebb amerikai légitársasággal Boston Logan repülőterén tesztelte a biometrikus arcfelismerést.

atwonline.com

atwonline.com

A tapasztalatok szerint a rendszer kifogástalanul működött, 2-3 mp alatt tudta azonosítani (azok előzőleg betáplált képe alapján) az utasokat. Ez a fajta azonosítás távolról sem csak a gépekbe való beszállásnál használható, hanem gyakorlatilag mindenhol a repülőtereken, ahol az alkalmazottak, vagy a látogatói ellenőrzésére van szükség, közölték a IATA tanácskozásán.

Az amerikai határőrség a következőkben ki kívánja terjeszteni a rendszer tesztelését a külföldről az Államokba érkező, illetve onnan kiutazó utasokra. A várakozások szerint a biometria legalább a felére csökkentheti az ellenőrzés jelenlegi, közismerten igen hosszú folyamatát.

(Forrás: atwonline.com)

Az arcképünk is elég lesz a fizetéshez
A versenytársak megelőzésére törekedő Kína közel tökéletes pontosságú arcfelismeréses fizetési alkalmazás bevezetését tervezi, amely lehetővé tenné, hogy a felhasználók online tranzakcióikat egyszerűen saját arcképük bemutatásával erősítsék meg.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek