Már nem csak térkép a táj

2017. december 31. vasárnap - 18:10 / piacesprofit.hu
  •    

Légi utasként hamarosan nem csak repülőnk térképes útját követhetjük nyomon a képernyőn, hanem tájékoztatást kaphatunk a célállomásról, az ottani látnivalókról, a szálláslehetőségekről – vagy éppen a gép alá-fölé szerelt kamera révén láthatjuk a világot.

Amerikai és európai fejlesztők dolgoznak a várhatóan már 2018-ban megjelenő új utastájékoztatási rendszereken, amelyek felváltják majd a gép útját mutató kijelzőket, és a filmajánlatok mellett további, sokrétű lehetőségekkel szolgálnak. Az egyik program a gépen tárolt adatbank segítségével módot ad rá, hogy az utas megismerkedjen nemcsak útja részleteivel, hanem a célállomással, annak látnivalóival, közlekedési rendszerével. Sőt kiválaszthatja szállását, és azt is megtudhatja, milyen eszközzel, hogyan juthat oda, netán még taxit is rendelhet a fedélzetről.

A légitársaságok feltehetően örömmel alkalmazzák majd az új technikát, mivel az nemcsak vonzóbbá teszi őket, de a hirdetési lehetőségek révén további bevételeket jelent.

A területen vezető amerikai cégek mellett egy francia vállalat eredeti megoldással teszi még érdekesebbé a repülést: 3D kamerájuk felszerelhető akár a gép tetejére, akár annak hasára, és az állandóan közvetíti a kabinokba a repülés

Mire jó az okosbőrönd, ha nem engedik fel a repülőre?
Egyre több légitársaság tiltja ki járatairól az okosbőröndöket, mert attól tart, hogy az akkumulátoraik problémákat okozhatnak.Tavaly ősszel éppen a gyúlékony lítium-ion akkumulátorok miatt tiltották ki a járatok fedélzetéről a Samsung Note 7-es okostelefonokat,

izgalmas képét. Amikor a gép város vagy természeti látnivaló fölé ér, a rendszer szóban-képben ad arról részletes tájékoztatást.

További terveikben szerepel, hogy a mesterséges valóságot kivetítő képernyőket is bocsássanak az utasok rendelkezésére: azokkal túlzás nélkül fantasztikus repülési élményeket tudnak majd nyújtani.

 

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek