Laptoppal hosszabb a munkaidő

2013. augusztus 02. péntek - 10:08 / piacesprofit.hu
  •    

A mobil eszközök több mint 10 százalékkal hosszabbítják meg a munkaidőt. Még mindig a laptop a munkahatékonyság növelésének első számú eszköze, de feljövőben vannak a tabletek és az okostelefonok.

Több időt fordítunk a munkánkra – Kép: SXC

A cégvezetők és alkalmazottak 57 százaléka úgy nyilatkozott, hogy legalább 10 százalékkal megnyúlt a munkaideje a mobil eszközök használata miatt az 5 évvel ezelőtti állapothoz képest. 41 százalékuk napi több mint 3 órában használ mobil eszközöket munkaügyből kifolyólag, az Egyesült Királyságban élő vezetők körében ez az arány 54 százalék – derül ki az UNIT4 Coda Mind Meld Survey kutatás-sorozatából. h

A válaszadók 19 százaléka szerint nem munkához kapcsolódó tevékenységeket is végeznek laptopjaikon és okostelefonjaikon.

A kérdőív felkérte a válaszadókat arra is, hogy rangsorolják azokat az eszközöket, amelyek véleményük szerint a leginkább javították munkájuk hatékonyságát az elmúlt három évben.A  listából a laptop került ki győztesként (53%) a három régió átlagában, habár az Egyesült Királyságon kívüli európai államokban az okostelefonokat/tableteket jelölték meg a legtöbben (59%). A Twitter minden régióban az utolsó helyen zárt a munkahatékonyság növelésének szemszögéből.

A kérdőív rákérdezett arra is, hogy milyen típusú üzleti adatok felülvizsgálatával tudna az adott vállalat nagyobb költséghatékonyságot elérni. A legnagyobb arányban (átlagosan 32%) a többvállalatos rendszerek kisebb számú vállalattá történő átszervezésének költségelemzését jelölték meg.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek