Itt a Facebook Lite – lassú internethez

2018. március 20. kedd - 16:09 / piacesprofit.hu
  •    

A Facebook e héttől észak-amerikai, ausztráliai és nyugat-európai használói számára is elérhetővé teszi alkalmazásának kisebb, “Lite” változatát, amely megbízhatóan működik kevésbé gyors, gyenge internetes kapcsolat esetén is.

 

A Facebook Lite, amely már eddig is száznál több országban volt elérhető, legfeljebb 1.68 MB terjedelmű, szinte minden Android mobilra letölthető – az iPhone-ra még nem.

Kép: youtube

Kép: youtube

A FB egyszerűbb alkalmazásáról van szó, amely kisebb adatforgalmat jelent, mint az eredeti FB, így előnyös azok számára, akik a letöltött adatmennyiség után fizetnek a szolgáltatónak. Bevezetését fejlett országokban is az indokolta, hogy ezekben a térségekben sem ritka a gyenge összeköttetés, illetve az adatforgalommal arányos költséges szolgáltatás.

A Facebook Lite emlékeztet az applikáció tíz évvel ezelőtti kinézetére: kisebb betűfajta, kisebb gombok, egyszerűbb megjelenés. Az alkalmazásnak is társa a Messenger – ugyancsak Lite változatában.

(Forrás: Wired)

A Facebook már szinte kötelező
A hazai webáruházak 93 százaléka használ valamilyen online marketing eszközt, szemben az offline megoldásokkal, amelyeket csak az online áruházak fele vesz igénybe. A közösségi médiában való megjelenés már szinte alapvető, és tízből nyolc webáruház van jelen a Facebookon – derül ki az eNET kutatásából.