Innovációs programot indít az SAP

2013. augusztus 30. péntek - 19:28 / piacesprofit.hu
  •    

Partnereit hívja innovációra, közös fejlesztésre új programjában az SAP. Ennek keretében a szoftvercég technológiai platformjaira fejleszthetnek a partnerek, és a felhő, a mobil, az adatbázis, a memória alapú számítástechnika területén elkészült alkalmazások piacra vitelében is segít az SAP.

Okostelefonra, felhőre, mobilra is lehet fejleszteni – Kép: SXC

A PartnerEdge program for Application Development éves díj ellenében érhető el. Ezért cserébe például licencjogokat, szolgáltatásokat, innovációs csomagot kap a partner annak érdekében, hogy mihamarabb piacra tudja dobni az SAP technológiára épülő applikációit. A csomagot úgy tervezték, hogy támogassa az ügyfeleknél történő egyedi fejlesztést, mely gyakran az első lépés a sztenderd alkalmazás megszületése fele. A kész alkalmazások felkerülhetnek az SAP online boltjába, az SAP Store-ba.

„E program, meggyőződésem szerint számos helyi, kis céget segít abban, hogy egy jóval nagyobb piacra, akár a világpiacra tudjon betörni innovatív megoldásaival. Az SAP-nál hiszünk a közös innovációban, és a program jó példa erre”- mondta Stano Simunek, regionális partnermenedzser annak kapcsán, hogy a program a közel 200 céget számláló közép-kelet-európai partnerhálózat számára is nyitott. A szoftvercég világszerte 13 000 partnerrel rendelkezik.

Magic Magyars – Elismerik a magyar innovációt

A magyar szoftverfejlesztők lassan ismertté válnak a világban, köszönhetően a néhány kiemelkedően sikeres példának. Magic Magyars – kitartó feltalálók címmel közölt riportot tudományos mellékletében a Libération. A francia napilap szerint miközben a fiatalok ezrével hagyják el Magyarországot, (minden hetedik diplomás fiatal külföldön képzeli el a jövőjét) a Budapesten feltalált Prezi internetes prezentációkészítő szoftver alapítói továbbra is hazájukban dolgoznak. Az öt éve alapított informatikai vállalkozás káprázatos sikert ért el: 150 embert foglalkoztat, irodája van San Franciscóban, a szoftvert pedig 25 millióan használják. A cég értéke meghaladhatja a 100 millió dollárt a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) összeállítása szerint. A cégalapító, 37 éves Somlai-Fischer Ádám dizájner arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon a matematikának, a geometriának külön kultúrája van, korábbi sikeres példákként említette a Rubik-kockát és a Gömböcöt.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek