Ingyenes e-számlázási lehetőség Komárom megyei cégeknek

2013. január 25. péntek - 20:45 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) az országban elsőként ingyenesen hozzáférhető módon lehetővé teszi tagjainak az elektronikus számlák fogadását - jelentette be a szervezet elnöke.

Egyszerűsíti az ügyintézést és okostelefonról is működik – Kép: SXC

Juhász József elmondta, első lépésben a KEMKIK regisztrál a rendszerbe, majd a fiókfelhasználónak meghívja mindazon tagjait, akik érvényes, helyes e-mail címmel rendelkeznek. A tagság számára az elektronikus számlafogadás ingyenes, csak akkor merül fel szolgáltatási díj, ha saját döntésük alapján elkezdenek a rendszerrel más üzleti partnereik számára is elektronikusan számlázni, vagy egyéb szolgáltatásokat igénybe venni. Az intézkedés 16 ezer kamarai tagot érinthet.

Zoltai Dániel, a KEMKIK titkára ismertette, hogy már most elkezdik használni a rendszert és a 2013-as tagdíjakról a számlát már elektronikus számlaként küldik ki, a tagság így biztosan értesül az új lehetőségről.

A regisztrációhoz szükséges leveleket is az új rendszer segítségével továbbítják az Elektronikus Posta Központon keresztül. Ez a szolgáltatás a rendszeren keresztül minden kamarai tag számára elérhető lehet. A vállalkozások elektronikus úton küldhetnek nagyszámú levelet az Elektronikus Posta Központba, ahol kinyomtatják, borítékolják és kézbesítik a küldeményeket. A felhasználók számára az elektronikus számlázás nem helyhez kötött, bárhonnan elérhető, a vállalatvezetők, tulajdonosok akár levelezésükön keresztül is elérhetik a rendszert, amely mobil eszközökről, okostelefonokról is működik.

Már látják a vállalkozások az e-számla előnyeit
Ez év elejétől az áfa törvény elektronikus számla befogadására vonatkozó szabályozásának szigorításával a szakemberek szerint ugyan némi visszalépés történt az elektronikus számlázás háttere területén, ennek ellenére úgy tűnik, a cégek kezdik látni az előnyöket, ezért a vártnál jobban terjed az e-számla. Amikor 2008-ban bekerült az áfatörvénybe az e-számlázás szabályozása, (a szabályozásról itt olvashat részletesebben) minden akadály elhárult az elől, hogy az erre predesztinált cégek – elsősorban a különböző online szolgáltatók, ahol a cég nem kerül fizikai kapcsolatba a fogyasztóval – akár széles körben is áttérjenek erre a számlázási módszerre

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek