Illegális appokkal fertőznek a bűnözők

2018. november 19. hétfő - 15:07 / piacesprofit.hu
  •    

Az anyagi motiváltságú, digitális bűnözők a célzott zsarolóvírushoz fordulnak, másokat is erre ösztönözve. 2018-ban a digitális bűnözők dollármilliókat szereztek egyedi tervezésű, célzott zsarolószoftveres támadásaikkal.

A testre szabott, célzott támadások sokkal nagyobb károkat okoznak; a hús-vér támadók kiválasztják és megfigyelik áldozataikat, ha kell, több lépcsőben jutnak el a fertőzésig, elhárítják az akadályozó tényezőket, és megsemmisítik a biztonsági mentéseket, hogy a követelt nagy összegű váltságdíjat kifizettessék – figyelmeztet a Sophos.

Kép: GData

Kép: GData

A digitális bűnözők a saját eszközeinket használják ellenünk.

Az idei jelentés rávilágít arra, hogy a fenyegetések végrehajtásának módja változott. A mainstream támadók módszerei fejlődtek, és már magukba foglalják a rendelkezésre álló IT eszközöket is. Ezek segítségével be tudnak hatolni a rendszerekbe, hogy be tudják teljesíteni küldetésüket, legyen szó bizalmas adatok ellopásáról vagy zsarolóvírus elhelyezéséről.

A mobil- és IoT-vírus nem veszít lendületéből. 2018-ban az illegális Android appok terjedésével az eddigieknél komolyabb hangsúly tevődött a mobilokra, tabletekre és egyéb IoT eszközökre szánt vírusokra. A támadók mindig új és szokatlan módszerek segítségével kerülik el, hogy a Google felfedezze őket, amikor ártó szándékú alkalmazásaikat közzéteszik a Play Marketen.

 

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek