Idén emiatt fognak tüntetni a taxisok

2017. január 27. péntek - 12:00 / piacesprofit.hu
  •    

Már a Facebookon toborozza a sofőröket magyarországi indulásához az Uberhez hasonlóan működő szlovákiai HOPIN, amely odahaza már lenyomta híres-hírhedt vetélytársát, méghozzá állami beavatkozás nélkül.

taxistüntetés a belvárosban

Kép: MTI, Fotó: Máthé Zoltán

„Jelenleg egy előzetes facebookos reklámkampányban toborzunk embereket. Amint elég sofőrünk lesz, elindul a szolgáltatás is, ez 2017 tavaszára várható szeretnénk elkerülni azt a helyzetet, hogy az applikációt megnyitók nem kapnak autót. „Legalább 50 százalékos sikerrátával szeretnénk indulni és onnan növekedni” – nyilatkozta a cég a hvg.hu hírportálnak.

A HOPIN szinte pontosan úgy működik, mint az Uber (amely múlt nyáron vonult ki Magyarországról) vagy a Magyarországon is aktív Taxify: egy appon keresztül lehet megrendelni a fuvart. Ugyanúgy lehet látni a térképen a cirkáló autókat, az árról előzetes kalkulációt kapunk, amit aztán fizethetünk készpénzben is – a szlovákoknál sokan ezt preferálják – vagy az Ubertől megszokott módon csak leszipkázzák a pénzt a kártyánkról. Az út végén itt is értékelhetjük a sofőrt.

Jól megszedték magukat a taxisok az Uber elleni harcban
Nemcsak hogy túlélték, de meg is erősödtek a taxitársaságok a közösségi autószolgáltatókkal vívott harcban. 2015 második és 2016 első felében az Ubertől voltak hangosak a taxitársaságok mindennapjai, azonban elemezve a társaságok beszámolóit, egyértelműen sikeresnek könyvelhetik el az elmúlt időszakot.