Fontosabb a wifi, mint a melegvíz

2018. március 26. hétfő - 08:04 / piacesprofit.hu
  •    

Az adósságok alig több mint fél százaléka érkezik készpénzben, a postai csekkes befizetések aránya pedig 2017-ben 60%-ról 55%-ra mérséklődött. Budapesten, Zala és Csongrád megyében viszont már 50%-nál nagyobb a banki átutalások aránya – derült ki az EOS Csoport kutatásából.

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS több százezer, 2017-ben Magyarországon kezelt fedezetlen ügyet vizsgált meg kutatásában.increasing-wealth-5-1237022

Az eredmények azt mutatják, hogy

Budapesten is csak a befizetések 3%-a történik készpénzben, ez az arány minden más megyében 1% alatt van.

Az átutalások aránya 2016-hoz képest tavaly 37%-ról 42%-ra emelkedett országos szinten a postai csekkek rovására (60%-ról 55%-ra csökkent).

A tartozás átvételét követő első befizetések időpontját tekintve a banki követeléseket fizetik ki először, utána a telekommunikációs számlákat, és legkésőbb a közüzemi elmaradást.

„Az okostelefonok és az internet már olyan mélyen beágyazódott a különböző társadalmi csoportok mindennapi életébe, hogy

sok esetben már fontosabbnak tartják a telekommunikációs szolgáltatásokat, mint az alapvető közüzemi ellátást.

Ez főként igaz a 20 és 40 év közötti generációra” – mondta el Agárdi Marianna, az EOS Faktor Zrt. fedezetlen követeléskezelési igazgatója.

Lassan kezdünk rászokni az e-számlákra
A háztartások többsége immár elektronikusan is kap számlát legalább egy szolgáltatótól, a lakosság kétharmada ugyanakkor még mindig használja a postai csekket számláinak kifizetésére – derül ki a Díjnet ezer fős mintán elvégzett online kutatásából, amelyet a Biztosítási Szemle ismertetett.

Fontos megjegyezni, hogy egy tartozást minél később kezd törleszteni az adós, annál nagyobb terheket kénytelen viselni.

„Közös érdekünk, hogy a tartozásokat minél egyszerűbben, és mindkét fél által elfogadható megoldással rendezzük. A fenti példán is látható, hogy a fennálló jogos követelés esetén a késedelem rendkívül drága tud lenni, ezért javasoljuk a mielőbbi kapcsolatfelvételt a követelés tulajdonosával.

Egy kintlévőség-kezelőnek van mozgástere a könnyítések területén – lehetőség van többek között közösen kialakított feltételekkel részletfizetést biztosítani a törlesztések során” – tette hozzá Agárdi Marianna.

 

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor