Ezért nem megy ma a számlázórendszer

2015. augusztus 11. kedd - 14:00 / piacesprofit.hu
  •    

Többen tapasztalhatják, hogy az eddig hibátlanul működő számlázási/könyvelési rendszerük egyik pillanatról a másikra oda nem illő hibaüzeneteket kezd el feldobálni. Hogy miért? Szakértőnk segít!

Kép:Pixabay

A jelenség elsősorban azokat a szoftvereket érinti, ahol kényelmi funkcióként be van építve a deviza árfolyamok automatikus lekérdezése. Márpedig ha tegnap óta a szoftver nem változott belül, akkor valami külső körülmény okozhatja a gondot.

A “hibát” az okozza, hogy a MNB honlapja megújult, és az addigi adatszolgáltatást is új alapokra helyezték – csak erről elfelejtettek szólni a szolgáltatásra regisztrált partnereknek – mondja szakértőnk, Hertay Ákos kkv-ügyviteli specialista.

Azt javaslom, hogy akinek van rá lehetősége, a következő szoftverfrissítésig az automatikus devizaárfolyam-lekérdezés funkciót kapcsolja ki. UPDATE: azóta már észrevették magukat, de ha a felhasználó szoftvere eddig nem a javasolt módon kérdezte le az adatokat, akkor valószínűleg ugyanúgy meg kell várni a következő frissítést.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek