És akkor a sas lecsap

2018. február 27. kedd - 18:06 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A genfi rendőrség két sast szerzett be, amelyeket kiképeznek drónok elfogására. Svájcban már több, mint százezer drónt használnak, azok veszélyeztetik a légiforgalmat és segítségükkel a személyiségi jogokat sértő fotók készíthetők.

 

A genfi hatóságok azt követően döntöttek sasok bevetése mellett, hogy a francia hadsereg is hozzákezdett azok kiképzéséhez. Próbálkozott már a holland rendőrség is, de felhagytak a kísérletekkel, miután a ragadozó madarak ismételten nem hajtották végre kiképzőik utasításait.

Kép: swissinfo

Kép: swissinfo

A drónok szigorúbb ellenőrzésére mindenképpen szükség van az alpesi országban is, miután tavaly egy példányuk a zürichi repülőtér felett kis híján összeütközött egy Airbus A330-as géppel és az ilyen esetek egyre gyakoribbak.

Az illetékes svájci hatóság szerint csak idő kérdése, mikor következik be ilyen összeütközés, amelynek igen súlyos következményei lehetnek. Ősszel kerül forgalomba új mobil alkalmazás, amellyel a drónok röptetői közzétehetik gépük tervezett útvonalát, igényelhetnek megfelelő légifolyosót és folyamatosan jelezhetik a repülést, hogy megelőzzék a baleseteket.

(Forrás: swissinfo)

Jó üzlet az erdősítés drónokkal
A kiirtott erdők helyén lévő területek újbóli fásítása jó befektetés, ami magas hozamot eredményez, derült ki egy új elemzésből. Főleg ha gépesített módszerrel végzik az ültetést: drónokkal.