Ennyit mobiloznak el a fiatalok

2019. augusztus 01. csütörtök - 14:08 / piacesprofit.hu
  •    

Havonta átlagosan 4700 forintot költenek mobiltelefonálásra, internetezésre a fiatalok. A K&H ifjúsági indexe szerint a döntő többség ahol lehet, ott az ingyenes wifit használja.

A 19-29 évesek 96 százalékának van okostelefonja, azt bankoláshoz is egyre gyakrabban veszik elő. A mobiltárcás költések összege május végén meghaladta az 5 milliárd forintot.

okostelefon mobil kézben

Kép:Pexels.com

A fiatalok havi átlagban 4700 forintot költöttek a mobilhasználatra, de jelentős különbségek vannak az összegekben. Van akinek kijött 2 ezerből a havi számla, de voltak, akik 10 ezer fölött költöttek.

A diákoknál az átlagos számla 3400 forint volt, a dolgozó fiatalok esetében már 5400 forintra kúszott fel az összeg.

Az idén már sokkal többen használják a mobilinternetet: a 2015-ös 61 százalékról 82 százalékra

A kütyük biztonságára is figyeljünk, mielőtt nyaralni indulunk
A nyári időszak, szabadság, szünidő alatt is érdemes kellő körültekintéssel eljárni számítógépes eszközeink és alkalmazásaink használata során, azokat a megfelelő védelmi elemekkel ellátva működtetni.

emelkedett az arányuk. A felmérés szerint a fiatalok 76 százaléka ahol lehet ott wifivel, egyébként pedig mobilnettel szörföl a neten, ez jelentősen meghaladja a négy évvel korábbi 57 százalékot.

Az online megoldások a pénzügyek intézésekor is egyre népszerűbbek: a K&H mobilbankos alkalmazása idén május végén 245 ezer aktív felhasználónál járt, ami 60 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. A mobilbankolók körében a legnépszerűbb az átutalás és az egyenleglekérdezés. A mobiltárcás költések összege pedig május végéig meghaladta az 5 milliárd forintot. Az aktív mobiltárcás ügyfelek a kártyás vásárlásaik több mint 30 százalékát fizették az okostelefonjukkal.