Életet is menthet az 5G-vel

2019. március 23. szombat - 18:03 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Kínai sebészek az 5G rendszer segítségével 2500 km távolságról végeztek sikeres, távirányított agyműtétet egy Parkinson-kórban szenvedő betegen.

Miközben egyre nagyobb a vita szakemberek között is az 5G bevezetésének veszélyeiről, Kínában már operációkat vezettek le a segítségével.

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Sikeres állatkísérletek után embereken is végeznek sikeres, távirányított műtéteket kínai sebészek. Legutóbbi a dél-kínai sanyai katonai kórház sebésze operált meg egy Parkinson-kórben szenvedő beteget a 2500 km távolságra fekvő Pekingben. Az orvos korábban a fővárosban kezelte betegét, az viszont a szükségessé vált műtétre nem tudott a fővárostól igen távol, a déli tengerparton fekvő városba utazni.

Akkor most féljünk az 5G-től, vagy ne?
Németországban a héten bocsátották árverésre az új, 5G-s mobiltechnológia frekvenciáit, miközben tudósok a rendszer egészségi veszélyeire figyelmeztetnek. Az illetékes hatóság nem lát problémát.

A kényes műtétet, amelynél az agy működését stimuláló szerkezetet helyeztek el az agy szövetében, az új technika, az 5G-s összeköttetés tette lehetővé, amelynél a számítógép által vezérelt HD videoközvetítés adatai gyakorlatilag időbeli késedelem nélkül áramlanak a két helyszín között. A módszer elterjesztésével lehetővé válik, hogy emberek ezreinek vizsgálatát, műtéteit végezzék el anélkül, hogy azoknak távoli intézménybe kellene utazniuk.

(Forrás: Asia Times)