Berlin leválna az amerikai technológiáról

2018. szeptember 03. hétfő - 16:00 / piacesprofit.hu
  •    

Németország nem akar függésben maradni az amerikai technológiától infrastruktúrájának biztosításában, ezért kockázati tőkével is támogatja a kíberbiztonsági kutatásokat.

A szövetségi kormány arról döntött, hogy Kíberbiztonsági Hivatalt alapít a feladattal, hogy védje az államot és polgárait hekkerek támadásaitól. Az új intézmény, mintegy 100 munkatárssal, 2019 elején kezdi meg munkáját.

Pixabay

Pixabay

Az első öt évre 200 millió eurós keretet kapott arra, hogy abból támogasson még kezdeti szakaszban lévő kíberbiztonsági projekteket, így ne maradjanak ezen a területen függésben az amerikai technológiától. Az említett összeget kockázati tőkének tekintik.

Ipari cégeket támadnak adathalász emailekkel
Mintegy 400 vállalat ellen indult adathalász támadás, többségében Oroszországban, írja a Kapsersky Lab. Alkalmazottak email-címére küldtek üzleti titkok megszerzésére alkalmas emaileket.

Számolnak azzal, hogy nem minden beruházás fog megtérülni, de a feladat sürgető. A Szövetségi Belügy- és Védelmi Minisztérium közösen felügyeli az új hivatalt. „Gyorsabbnak kell lennünk, mnt a támadóknak, technológiai előnyt kell szereznünk”, hangoztatta Ursula von der Leyen, védelmi miniszter.

(Forrás: dpa)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.