Az online fizetési megoldásokat nem tudják betiltani

2016. szeptember 27. kedd - 17:03 / PP/MTI
  •    

A tiltott online kaszinók weboldalának blokkolása vagy reklámjaik betiltása nem vezetett eredményre, ezért a játékosok számlatranzakciójának teljesítését tiltaná le a kabinet, de az online fizetési módokkal például nem tudnak mit kezdeni.

All in

Fotó: SXC

A számlatranzakciók blokkolásával lép fel az állam a tiltott online szerencsejáték ellen. A jogszabályváltozás szerint a pénzügyi blokkolás miatt az illegális szerencsejáték-szervező bankszámlájára nem érkezik majd meg az átutalt összeg, az a játékosnál marad. A módosítás érinti a játékosok személyi azonosítására vonatkozó szabályokat is. Az engedéllyel rendelkező online kaszinóknál és távszerencsejáték-szervezőknél személyi okmányok másolatával is igazolhatják magukat a játékosok, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala rendszerén keresztül pedig az útlevél és a jogosítvány is alkalmas lesz az azonosításra. Az állam szigorúbban léphet fel azokkal a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek Magyarországon keletkezett jövedelmük, játékbevételük után nem fizetnek adót, illetve a pénzmosás- és terrorizmusellenes hatóságok számára elérhetetlenek.

A pénzügyekért felelős miniszternek a jövőben negyedévente be kell számolnia a kormánynak a tevékenységgel kapcsolatban, és emelkednek a tiltott szerencsejáték-szervezés bírságai is.

Arra a kérdésre, hogy az anonimitást biztosító online fizetési megoldásokat, mint a PayPal, hogyan fogják blokkolni, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az országgyűlés illetékes bizottságában elismerte, hogy erre valóban nem találtak még megoldást, de szerinte a játékosok 99 százaléka nem ilyen számlán játszik, mert eddig semmi sem ösztönözte őket erre. (Az online fizetésben még valóban hátravan az áttörés Magyarországon, de a tendencia egyértelmű: ez a jövő.)

Alkalmazkodni kell az új digitális küzdőterekhez
A vállalatok jól teszik, ha felkészülnek a digitális világ kihívásaira, mert az átalakulás nemcsak a technológiát érinti, hanem a fogyasztók elvárásait is felülírja. Megmutatjuk a 10 legfontosabb trendet, amelyre figyelni kell az elkövetkező években.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek