Az emailt is megírná helyettünk a Google

2018. szeptember 28. péntek - 20:00 / piacesprofit.hu
  •    

A Google azt ígéri, hogy a kezdetben egyszerű autocomplete-funkció idővel egyre jobban ráérez majd a stílusunkra. Természetesen első körben csak angolul.

Az okos levélírásként fordítható segédlet tulajdonképpen a mobilokon már megszokott prediktív szövegbevitelt hozza el a Google levelezőjét használóknak, természetesen a mesterséges intelligencia képességeivel megtámogatva – írja a Bitport. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy egyelőre mindezt csak angolul használhatjuk.

Lehet személyre szabott ajánlat és adatvédelem egyszerre?
Az online és offline megoldások összekapcsolása lesz a digitális marketing következő evolúciós lépcsőfoka – állítja a Google két kiemelt magyarországi viszonteladó partnere.

Látnoki képesség

Az alapértelmezés szerint bekapcsolt állapotban élesedő funkció mögött a gépi tanulás segédkezik, amely több milliárd gyakran használt mondattal és kifejezéssel felszerelkezve igyekszik majd kitalálni az első pár betűből, hogy mit is akarunk éppen megfogalmazni. Valahogy így:

Amennyiben a gép jól tippel, a Tab billentyűvel tudjuk szentesíteni a kiegészítést. Ez talán elsőre kicsit macerásnak tűnhet, de minden bizonnyal hamar rááll majd azon felhasználók keze, akiknek sok emailt kell megfogalmaznia. Azt már persze csak a gyakorlati tapasztalat döntheti el, hogy mindezzel mennyi időt lehet majd megspórolni.

Személyre szabják

A Google-nél azt ígérik, hogy az algoritmus idővel nem csak alap készletét felhasználva segít minket, hanem igyekszik eltanulni az általunk gyakran használt szófordulatokat és a későbbiekben azokat dobja be ötletként. A vállalat tervei szerint a funkció az elkövetkező pár napban minden G Suite felhasználónál automatikusan bekapcsol. Aki nem akar élni vele, az a Beállítások -> Általános menüpont alatt kapcsolhatja ki az automatikus kiegészítést.

A cégnek nem ez az első próbálkozása a levelezés megkönnyítésére. A Smart Reply funkció, amely egy beérkező levél szavait elemezve igyekszik magától választ generálni például már három éve rendelkezésre áll.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.