Appfejlesztő versenyt hirdet a BME

2014. február 28. péntek - 19:35 / piacesprofit.hu
  •    

A BME Mobil Innovációs Központ mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet, középiskolás, vagy egyetemi hallgatók számára. A verseny lényege, hogy a résztvevők kifejezetten a magyar piacra tervezzenek egy jól működő alkalmazást.

Keresik a legjobb appokat – Kép: SXC

A versenyre egy- vagy kétfős, hallgatókból vagy középiskolai tanulókból (11. vagy 12. évfolyam) álló csapatok jelentkezhetnek, akik egy ötletes, jól működő, magyar nyelvű alkalmazást fejlesztenek valamelyik elterjedt mobil platformra (Apple iOS, Google Android vagy Microsoft Windows Phone). A versenyre a legjobb alkalmazásokat nevező csapatok egy Budapesten rendezendő egynapos konferencián mutathatják be egy-egy 10- 15 perces előadásban az alkalmazásukat.

Az 1app verseny célja a magyar mobilalkalmazás-piac élénkítése, új szereplők felfedezése és a versenyt záró konferencián a jövő fejlesztői és az ipari szereplők közötti párbeszéd lehetővé tétele. A számos mobilalkalmazás-fejlesztő versenytől két lényeges szempontból tér el az 1app verseny: egyrészt kifejezetten a magyar piacra készült alkalmazások nevezhetők, másrészt a verseny célközönsége a középiskolai tanulók és a főiskolai, egyetemi hallgatók.

A BME Mobil Innovációs Központ a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pályázati támogatásából alakult meg (MIK), amely egyetemek, akadémiai kutatóintézet, iparvállalatok, szolgáltatók, valamint tudományos kutatással vagy innovációval foglalkozó szervezetek együttműködésére épül. A Mobil Innovációs Központ azoknak a tudományos és műszaki kérdéseknek a megoldására jött létre, amelyek hozzájárulnak a jövő heterogén mobil és vezetéknélküli hálózataiban felmerülő problémák tisztázásához, a 3G-s szolgáltatások és a későbbi mobil és vezetéknélküli technológiák bevezetéséhez, és ezeken a hálózatokon korszerű alkalmazások fejlesztéséhez.

Te is küldj be 1appot!

Nevezés és részletek az 1app.hu weboldalon.

7 app, ami lendületbe hoz
Állandóan birkózunk az idővel. Okolhatjuk ezért a technológiai eszközöket, hisz általuk folyamatosan online lehetünk, minden hír elér bennünket, számtalan feladat között osztjuk meg figyelmünket, és persze végeredményben így semmire sem marad időnk. A technológia fejlődik, egy nap azonban továbbra is csak huszonnégy órából áll. Íme, néhány alkalmazás, amely viszont épp azt segíti elő, hogy gyorsabban, hatékonyabban dolgozzunk.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor