A magyarok sem akarnak kimaradni

2017. november 09. csütörtök - 13:04 / piacesprofit.hu
  •    

Magyarország célja, hogy az európai digitalizáció élenjáró és alakító szereplője legyen, aktívan bekapcsolódva az intelligens járműgyártás, az elektromobilitás vagy épp az elektronikus fizetési megoldások fejlesztését célzó uniós programokba – jelentette ki Varga Mihály Andrus Ansip digitalizált egységes piacért felelős uniós biztossal folytatott tanácskozását követően.

A tárcavezető hozzátette: iparfejlesztési és digitalizációs programjaival hazánk az elsők között csatlakozott az innovációvezérelt gazdaságot  szolgáló uniós törekvésekhez.

digitális világkereskedelem

Az egész világ a versenytársunk – Kép: SXC

A Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott megbeszélésen Varga Mihály a magyarországi digitalizáció és ipar fejlesztését támogató lépéseket ismertetve elmondta: a kormány kidolgozta és megvalósítja újraiparosítási programját, amelynek prioritásai között kiemelt helyen szerepel az önvezető járművek fejlesztése és az elektromobilitás támogatása.

Digitalizációban már majdnem utolértük a Nyugatot
A kelet-közép-európai államokban az internet-hozzáférés és a szélessávú mobilinternet használata közel azonos az EU15-országokéval. A régió digitális infrastruktúrája jól fejlett, ám a digitális közszolgáltatások alacsony szintje gátolja a haladást.

Az Ipar 4.0 megoldások megismertetésére és elterjesztésére emellett tavaly májusban megalakult az Nemzeti Technológia Platform. A Digitális Jólét Program keretében a kormány a lakosság és a vállalkozások számára egyaránt szélesíti az internethez való hozzáférést, az internet áfáját idén 27 százalékról 18-ra, jövőre pedig 5 százalékra mérsékli – tette hozzá a tárcavezető.