A közlekedésben is megjelenik a hálózatba kapcsolt rendszer

2018. szeptember 29. szombat - 16:06 / piacesprofit.hu
  •    

Düsseldorfban kísérleti övezetben tesztelik a digitálisan összekapcsolt, így gyorsabb és biztonságosabb autóközlekedést.

A programot a nagyváros megbízásából a Német Légi- és Űrközlekedési Központ szakértői dolgozták ki. Nagy pontosságú digitális térkép készült a kijelölt övezetről, annak minden, az autóközlekedéssel kapcsolatos információjáról.

önvezető autókat segítő városi infrastruktúra

Kép: Continental

Tizenkét, a kutatásból és az iparból származó partner kapcsolódik be járműveivel a programba. Autóik, amelyek érzékelik a közlekedési lámpákat, táblákat, részt vesznek a mindennapi forgalomban. A cél megállapítani, hogy milyen, a közlekedéssel kapcsolatos adatokat kell küldeni a rendszernek a járművekhez, hogy azok biztonságosan közlekedhessenek.

Integrált IoT szolgáltatás segíti a vállalkozásokat
Komplex IoT-szolgáltatásait és platformját teszi az üzleti ügyfelek számára elérhetővé az Invitech. Az IoT Insights integráltan, egy kézből kínálja a különböző szenzorok, adatbázisok és rendszerek monitorozását és üzemeltetését.

Az alkalmazott digitális térkép lehetővé teszi, hogy autóknál, amelyek vezetővel közlekednek, az elé vetített térkép alapján tervezni tudja az utat. Előre láthatja a lámpákat, a figyelmeztető táblákat, tereléseket.

A rendszer a helyzet alapján kiszámítja a célszerű sebességet, amellyel akár zöld láncon is megteheti az utat. Megtudhatja a vezető azt is, hol talál parkolóházat. Amennyiben az utóbbiakból meghatározottat keres, arról is tájékoztatást kaphat, ha az már megtelt – egyúttal útmutatást arról, melyik másik parkolóban talál még helyet.

A tesztpálya és a kísérletek költségei csaknem 15 millió eurót tesznek ki. A digitális infrastruktúra, amely a jövőben az önműködő autókat is képes lesz kiszolgálni, 2019-től bárki számára hozzáférhető lesz.

(Forrás: motor zeitung.de)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.