A kézbesítő csak egyszer csönget

2018. november 12. hétfő - 18:09 / piacesprofit.hu
  •    

Az „intelligens ajtócsengő” megkönnyíti a kézbesítést és csökkenti a betöréseket. A találmányt gyártó céget már nagy pénzért felvásárolta az Amazon.

A Ring cég feltaláló-tulajdonosa sokáig hiába keresett beruházót ahhoz, hogy megvalósíthassa „intelligens ajtócsengőnek” nevezett találmányát. A berendezés kombinálja az ajtócsengőt-  és nyitót kamerával, világítással és mobillal, tablettel távolról is vezérelhető.

amazon.com

amazon.com

Így mód van az ajtó nyitására, hogy a kézbesítő betehesse a csomagot – ugyanakkor a csengető nem tudhatja, hogy a válaszoló hang nem a házból, hanem a város másik részéből esetleg más kontinensről érkezik.

Az Amazon nem véletlenül csapott le és vette meg (nem nyilvános, de óriási összegért) a

Alexa gyógyszert is rendel, ha fáj a torkunk
Alexa, az Amazon okos hangszórója arra is képes lesz, hogy használója hangjából feliismerje egészségi állapotának változását és megfelelő lépésekkel, ajánlásokkal szolgáljon.

tőzsdén már 1 milliárd dollárra értékelt vállalatot. Az óriás Amazon költségeiben jelentős szerepet játszik, ha egy küldeményt a címzett távolléte miatt ismételten ki kell vinni.

A találmánnyal a kézbesítés mindig biztosított – ugyanakkor a kamera rögzíteni tudja az esetleges visszaéléseket. A tapasztalatok szerint a Ring rendszerének alkalmazásával, a bejárat megfigyelésével, megvilágításával, a bűnözők hanggal való elbizonytalanításával kereken felére lehetett csökkenteni a bűncselekmények számát.

(Forrás: Die Welt)