A 4G elől 4 lábon sem menekülhet

2018. március 07. szerda - 20:07 / piacesprofit.hu
  •    

Akinek a kutyája a mindene, és nem sajnál attól (meg magától...) semmit, annak ajánljuk az amerikai szupernyakörvet: benne lámpa, nyomkövető, adatbank, GPS stb. Így előbb-utóbb fülön foghatjuk, ha távolra is kóborolt.

 

Az, hogy finom bőrből készül, mintegy természetes. De ami benne van… Az erős lámpa magától értetődő, így vigasztalhatjuk is magunkat, hogy ritka drága ugyan a cucc, de legalább nem kell külön világító nyakörvet is venni, estére.

Kép: akc

Kép: akc

Az már persze sokkal ritkább, hogy a bőr alatt jeladó rejlik, amely (előfizetéssel, persze) állandó kapcsolatban áll a figyelőrendszerrel, annak jeleit mobilunkon foghatjuk. Amennyiben a kalandos kedvű eb netán túl messzire csavarogna, működésbe lép az ugyancsak beépített GPS, így előbb-utóbb fülön foghatjuk, ha távolra is kóborolt.

Miként felel a háziállatot tartó az állat által okozott kárért?
Ha valaki állatot tart, akkor felelősséggel tartozik az állatért. Ebbe a körbe beletartozik az állat által másnak okozott kárért való felelősség is, amely alól csak meghatározott esetben mentesülhet az állattartó. Ki számít állattartónak, és miként felel az állata által okozott kárért?

A nyakörv memóriájában nemcsak hű társunk adatait, például oltási igazolásait, orvosi leleteit tárolhatjuk, a rendszer, mint egy kocogónál, rögzíti azt is, mennyit futott aznap a kutyánk, s természetesen naplózza a GPS-adatokat is. A memóriába betáplálhatjuk, mely legalacsonyabb vagy legmagasabb hőmérséklet esetén kérünk figyelmeztetést (pl. ha felelőtlenül lezárt kocsiban hagytuk szegény kutyát).

Amikor a sokoldalú örv akkuja elfárad, UBS-sel, számítógépünkről töltjük. Fényképezőgép ugyan nincs benne, de programozva figyelmeztetést kapunk, ha séta közben megfeledkeznénk kedvencünk megörökítéséről…

(Forrás: Wired)