1000 euróba kerül majd az új csúcstelefon

2017. augusztus 09. szerda - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

A Samsung augusztus 23-án New Yorkban mutatja be legújabb csúcstelefonját, a Note 8-ast, amely minden korábbinál drágább lesz, 999 euróba kerül. A szaksajtóban kiszivárgott (vagy kiszivárogtatott...) adatok szerint az első újdonság, hogy az okostelefon 6,3 collos képernyőjével valamivel hosszabb és vastagabb is lesz elődjénél, a Galaxy S8-nál.

Természetesen az új gép is Amoled-képernyőt kap, érdekes módon akkumulátora elődjének 3500 mikroamperes kapacitásához képest csak 3300 mAh. Emögött a Samsung telefonok ismert tüzei állnak, amikor a túlhevült akkuk lángba borították a készüléket – a cég most nyilvánvalóan biztosra akar menni. A telepet egyébként mind USB-vel, mind vezeték nélkül lehet majd tölteni. Processzora ugyanaz, mint az S8-ban, az Exynos, míg az Amerikában forgalomba kerülő telefonokba a Snapdragon 835 kerül. A RAM 6 gigabájtra bővül, a gép tárolója 65 gigabájtos, és mikro SD kártyákkal bővíthető.

Kép:Wikimedia

Kép:Wikimedia

Az új csúcsgép valószínűleg legérdekesebb újdonsága két, egyaránt 12 megapixeles szenzorokkal felszerelt kamerája, amelyek közül az egyik széles látószögű és optikai stabilizálóval is rendelkeznek. A gépek szeptember végén kerülnek forgalomba, a vásárlók „éjféli fekete” avagy „juhar arany” színből választhatnak. Az első kommentek a világhálón igencsak megoszlanak, többségben egyelőre azok vannak, amelyek nevetségesnek tartják, hogy valaki egy okostelefonért 1000 eurót fizessen.

Forrás: Der Standard

Jobb az Android, mégis az iOS a népszerűbb
Teljesítmény tekintetében továbbra is az androidos készülékek a legjobbak – derült ki a Blancco negyedéves felméréséből. Az okostelefonok felhasználói leggyakrabban a készülék túlmelegedése és a GPS rossz működése miatt elégedetlenek. Töretlenül növekszik az okosmobilok népszerűsége. Az eMarketer előrejelzése szerint 2017 végére a forgalomban lévő mobiltelefonok több mint 54 százaléka okoskészülék lesz, 2018 végére pedig a világ lakosságának több mint egyharmada okostelefont használ majd.

Feliratkozom a(z) Info & tech téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek