Végre kiállnak a nők egyenlő béréért

2016. szeptember 13. kedd - 11:17 / PP/MTI
  •    

Országos kampányt indít a nők és a férfiak közötti bérkülönbség felszámolásáért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSzSz) - jelentette be Kordás László, az érdekvédelmi tömörülés elnöke.

A szakszervezeti vezető elmondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy a munkaadók kevesebbet fizetnek a munkáért azért, mert valaki nő. A nők kevesebbet keresnek, és a nemek közti bérszakadék csak növekedett Magyarországon az elmúlt években és a nők által vezetett cégek száma is csökkent.

egyre képzettebbek a munkavállalók

Kép: Pixabay

Hercegh Mária, az MSzSz női tagozatának vezetője emlékeztetett arra, hogy az unió 2014-ben tett egy ajánlást a tagállamoknak a probléma kezelésére, azóta azonban nem történt semmi, “a férfiak uralta politika ezt még napirendre sem kívánja tűzni, ez elfogadhatatlan”! Hozzátette: bár a kormány a családok támogatójaként szól, ennek ellenére a családfenntartó anyák kevesebb keresetből próbálnak helytállni.

Kordás László úgy fogalmazott: utcai kampányt indítottak, nem gyűjtenek aláírásokat, beszélgetnek az emberekkel, azon vannak, hogy történjék elmozdulás az azonos képzettségű nők és a férfiak bérkülönbségének felszámolásáért. Leszögezte: azon vannak, hogy ezt az elfogadhatatlan megkülönböztetést felszámolják.