Újabb cég csatlakozik a beszállítói programhoz

2017. július 17. hétfő - 13:08 / piacesprofit.hu
  •    

Csatlakozik a GE Hungary csoport a Nemzeti Beszállítói Programhoz – jelentette be Varga Mihály az erről szóló szándéknyilatkozat aláírásakor. A nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a beszállítói fejlesztési projekt lehetővé teszi, hogy az eddiginél nagyobb arányban járuljanak hozzá a hazai vállalatok a magasabb hozzáadott értékkel bíró termékek fejlesztéséhez és gyártásához.

A több mint 10.000 munkavállalót foglalkoztató General Electric az egyik legnagyobb magyarországi vállalat, aminek a digitális ipari technológiák meghonosítása és alkalmazása terén kitűzött céljai összhangban vannak a magyar iparpolitika irányelveivel – mondta Varga Mihály.

“A beszállítói-fejlesztési programtól azt várjuk, hogy a következő években jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonnak be a nagyvállalatok az import hálózatukba, kiépítve ezzel egy stabil és megbízható beszállítói kört Magyarországon” – mondta a  nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a magyar kkv-k egyre nagyobb hányada tud majd sikerrel kilépni a nemzetközi piacra is. “A hazai vállalkozások elsajátíthatják a nagyvállalatoktól azokat az ismereteket, amelyek az ipar 4.0 által megkövetelt szemléletváltáshoz is elengedhetetlenek” – mondta Varga Mihály. (A beszállítói programról itt olvashat!)

A GE Hungary cégcsoport kitüntetett szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. Nem csupán azzal, hogy az egyik legnagyobb hazai termelő vállalatunk, hanem azzal is, hogy a cég által meghatározott fejlődési irány – a digitalizáció – a magyar gazdaságpolitikában is kiemelt cél.

Így bukják el üzleti lehetőségeiket a hazai beszállítók
Minden 4. hazai beszerző szerint rendszeresen fordul elő, hogy a potenciális beszállítók válaszra sem méltatják őket az ajánlatkérés során – derült ki a Táblázat.hu friss kutatásából. A több mint 1100 hazai beszerző részvételével zajló felmérés arra is rávilágított, hogy nem feltétlenül a legjobb ár a nyerő: a beszállító gyorsasága, az ajánlat részletessége és a kapcsolattartás minősége többet nyom a latban.