Több CSOK-ot vehetnek fel, akik kistelepülésen vesznek lakást

2018. július 24. kedd - 11:25 / piacesprofit.hu
  •    

Az 5000 fő alatti településeken lakást vásárlók számára emelkedik a CSOK összege, még nem tudni, mennyivel – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Gulyás Gergely elmondása szerint program indul a falvak elnéptelenedése ellen. A CSOK összegének emelése is ennek az intézkedéscsomagnak a része, más lépésekkel egyetemben.

Az 5000 fő alatti településeket két részre osztják, az egyik kategóriába kerülnek azok, ahol a népességfogyás meghaladta az országos átlagot, a másikba az átlagnál kevésbé csökkenő népességű kitelepülések kerülnek. Egyes támogatások csak az előbbi kör számára lesznek elérhetők. Azt egyelőre nem tudni, hogy az emelt összegű CSOK minden kistelepülésen elérhető lesz-e.

A CSOK összege ma minimum 600 ezer, maximum 10 millió forint lehet, attól függően, hány gyermek után és milyen lakáshoz veszi valaki igénybe.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor