Stop: euró- és svájci frank alapú hitelek

2008. október 13. hétfő - 14:22 / MTI
  •    

Az MKB határozatlan időre felfüggeszti az euró- és svájci frank alapú hitelek igénylésének befogadását. A döntés nem érinti a befogadott hiteleket.

Az MKB Bank határozatlan időre felfüggeszti az euró- és svájci frank alapú hitelek igénylésének befogadását – közölte a pénzintézet hétfőn. Az MKB közleménye szerint mivel a jelenlegi piaci környezet az ügyfelek számára fenyegető árfolyamkockázatot hordoz, az bank igazgatósága úgy döntött, hogy október 13-tól kezdődően határozatlan időre felfüggeszti az euró és svájci frank alapú hitelek igénylésére vonatkozó új kérelmek befogadását.

Teszi mindezt annak érdekében, hogy az ügyfeleket ne tegye ki az árfolyamok kiszámíthatatlanságából fakadó következményeknek. A döntés nem érinti a már befogadott hitelkérelmeket, és a bank forinthiteleket továbbra is nyújt. A forint árfolyamának utóbbi hetekben – és különösen a múlt hét végén – tapasztalt, számottevő gyengülése, valamint a korábbiakhoz képest jelentős árfolyamingadozás minden eddiginél bizonytalanabbá teszi a jövőbeni árfolyamra vonatkozó várakozásokat – figyelmeztet az MKB közleménye.