Repülőssztrájk: munkahelyek áthelyezésével fenyegetőzik a Ryanair

2018. augusztus 03. péntek - 17:00 / piacesprofit.hu
  •    

Az ír, belga, portugál, spanyol és olasz dolgozók után a német pilóták is sztrájkba lépnek. A Ryanair vezérigazgatója munkahelyek áthelyezésével fenyeget, ha a dolgozók tovább rontják az üzletet a munkabeszüntetésekkel.

A Reuters szerint az írországi székhelyű fapados légitársaság menedzsmentje kilátásba helyezte, hogy a munkahelyek egy részét kiszervezik Lengyelországba, mivel a sztrájkok negatívan érintik a jegyértékesítéseket. Erre elég sok az esély, hiszen múlt héten több, mint 600 repülő nem szállt fel, hétfőn további 62 járat törlését jelentette be a vállalat. A hétvégén a társaság német pilótáit tömörítő szakszervezet döntött úgy, hogy csatlakozik a lassan egész Nyugat-Európát érintő sztrájkhoz, de sztrájkba léphetnek a holland légidolgozók, akik kedden szolidaritást vállaltak az ír sztrájkolókkal.

Tájékozódjon, ha Ryanairrel utazna – több száz járat nem indul
Törölte a Ryanair légitársaság Budapest és Barcelona között közlekedő, ma esti járatát. Az ír diszkont cég korábbi közlése szerint története legnagyobb sztrájkjára készül a héten.

Michael O’Leary vezérigazgató bejelentette: bármely piacon hajlandóak csökkenteni a dolgozók számát, amennyiben a sztrájkok folytatódnak.„Ma a Ryanairnél 20 piacot is tudunk, ahol több repülőgépre lenne szükség. Csaknem minden piacon, ahol jelen vagyunk, géphiány van, mert az alacsony árainkra és szolgáltatásainkra nagyobb a kereslet, mint amennyit ki tudnánk elégíteni” – mondta O’Leary, példaként említve Lengyelországot, mint egy olyan piacot, ahova áthelyezhetik a nyugati kapacitás egy részét.

A sztrájkoló pilóták átlátható és kiszámítahtó előrelépési lehetőségeket szeretnének kiharcolni, míg az utaskísérők a méltányos bérezés mellett olyan alapvető követelésekkel álltak elő, mint hogy kiszámítható mennyiséget kelljen dolgozniuk, valamint ne kelljen fizetniük a fedélzeten fogyasztott élelemért, a képzésükért és a kötelezően hordott egyenruháért. Emellett szeretnék, ha a cég biztosítaná a nemzetközi szabályozásokban szereplő pihenőidőt, valamint azt, hogy ügynökségek helyett magával a Ryanairrel szerződhessenek.

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.