Régióelsőként mutatkozik be Magyarország az ingatlanfejlesztők kiállításán

2019. szeptember 09. hétfő - 09:03 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

Magyarország a régióban első helyen végzett, sőt elemzői várakozások alapján Európában is első lesz az 5 százalékot meghaladó GDP-növekedéssel és kitűnik az uniós országok közül a gazdasági bővülést támogató ingatlanfejlesztési piaccal is.

A magyar gazdaság lendületének és az azt támogató, Európában is kiemelkedő ütemű építőipari beruházásoknak köszönhetően jelentős nemzetközi érdeklődésre számítanak a világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a müncheni EXPO REAL-on a több milliárd eurós magyarországi fejlesztéseket bemutató Budapest-stand szervezői. 

BudaPart

BudaPart

A kiállítás arra is jó alkalom, hogy a jelentős magyarországi ingatlanfejlesztők megismertessék a rekordokat döntő hazai iroda-, lakás- és hotelfejlesztéseket a nemzetközi befektetőkkel.

A Münchenben 22. alkalommal megrendezésre kerülő EXPO REAL-on, a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán 75 országból több mint 2000 kiállító és közel 40.000 döntéshozó gyűlik össze 2019. október 7-9. között.

Nagy nemzetközi érdeklődésre számot tartó programnak ígérkezik a Financial Times című brit üzleti napilap fDi Magazine című kiadványának kiadó igazgatója Angus Cushley által a Budapest-standon vezetett szakmai kerekasztal beszélgetés, amelyen a régióval és a magyar piaccal ismerkedhetnek meg a nemzetközi befektetők és ingatlanfejlesztők. 

Forest Offices Debrecenben

Forest Offices Debrecenben

Az EXPO REAL élvonalában való jelenlétnek egyre biztosabb alapot ad, hogy a magyar gazdaság immár harmadik negyedéve bővül évi 5 százalék körüli ütemben. Míg a szűkebb régiónkban több ország behúzta a féket, itthon az ipar 3,8 százalékkal, a szolgáltató szektor 4,2 százalékkal, az építőipar pedig 28 százalékkal bővült éves alapon. Nem meglepő, hogy mindez komoly húzóerőt jelent az ingatlanfejlesztési piacnak is. A befektetők számára stabil és magas megtérülést biztosító, gyorsan bővülő, és még mindig jelentős potenciállal rendelkező magyar piacnak köszönhetően évről évre nő az érdeklődés a nemzetközi kiállításokon a folyamatban lévő és tervezett fejlesztések iránt. A szervezők várakozásai szerint a jó mutatóink miatt a bemutatásra kerülő, közel 5 milliárd eurós budapesti és vidéki fejlesztések minden eddiginél több érdeklődőt és potenciális befektetőt vonzanak majd.

Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze szerint Budapest a nemzetközi ingatlanfejlesztés egyik legfőbb európai célpontjává válhat. Ezt mutatja, hogy évről évre nő a bemutatott fővárosi fejlesztések összértéke, a tavalyi, 2 milliárd eurós befektetés 90 százaléka Budapestre érkezett, a befektetési volumen az első fél évben elérte a 462 millió eurót, 24 százalékkal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest. Budapest egyre keresettebb befektetési helyszín, amit az ingatlanpiaci befektetési adatok és a turisztikai eredmények is bizonyítanak.

Az ingatlanbefektetési piac növekszik, Budapest határain túl számos város (például Debrecen, Miskolc, Szeged, Kecskemét) szintén nagyszerű ingatlanbefektetési lehetőségeket kínál az erős FDI beáramlás után a szolgáltatóiparban, a gyártásban és az idegenforgalomban.