Nagyvonalú ajánlat közszolgáknak

2019. január 21. hétfő - 20:07 / piacesprofit.hu
  •    

A szállodások New York-i szövetsége felajánlotta a fizetés nélkül maradt közalkalmazottaknak: ha fontos okból a városba kell utazniuk, ingyen megszállhatnak a hotelekben.

A Donald Trump amerikai elnök és a törvényhozás között az ország déli határán 5,7 milliárd dollárból építendő fal körüli vita következtében az országnak immár ötödik hete nincs elfogadott költségvetése. Ez egyebek mellett azt is jelenti, hogy 800 000 közalkalmazott ennyi ideje nem kapja meg fizetését.

Fotó: freeimages

Fotó: freeimages

Ez egyre súlyosabb nehézségeket okoz, mert az érintettek nem tudják fizetni számláikat, törleszteni hiteleiket. Az amerikai nagyváros mintegy 280 szállodája kész közalkalmazottaknak ingyen szállást adni, ha fontos családi ügyben vagy orvosi kezelésre New Yorkba kell utazniuk.

Befuccsolhat az önfejű, erőszakos kormányzás
Ha indokolt, készen lesznek majd eljárást indítani Donald Trump elnök elmozdítására. Ezt jelentette ki az Egyesült Államok képviselőházának új, demokratapárti elnöke, miután az ellenzéki párt átvette a testület vezetését.

Trump elnöknek saját pártja részéről javasolták, engedélyezze a költségvetés kifizetéseit három hétre, mialatt kompromisszumról tárgyalnak, ám Trump a javaslatot elutasította. Tovább is ragaszkodik ahhoz, hogy falat építsenek a mexikói határon. Ezt a Demokrata Párt törvényhozói elutasítják.

(Forrás: Der Spiegel)

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor