Munka nélkül kevés a tehetség

2017. április 07. péntek - 07:30 / PP
  •    

Mitől lettek sikeresek Warren Buffett befektetései? Mitől lettek sikeresek azok a vállalatok, amelyeket Dr. Beck György vezetett? És mi a szerepe a hobbiknak a sikeres cégvezetők életében? Megannyi kérdés, amelyre a válaszokat megkaphatja a Piac&Profit áprilisi számából.

A tartalomból

A befektetésre érdemes cég Warren Buffett szerint

A klasszikus értékalapú befektető nem spekuláns, nem rövid távú folyamatok meglovagolására játszik, nem a tőzsdei árfolyamok napi ingadozásán és árfolyamkülönbségeken nyerészkedik. Évtizedes távlatokban gondolkodik, szektorok, termékfajták és cégek hosszú távú piacképességét mérlegeli, amikor részvényt vesz.

Csapatjátékban erős

Beck György: „Két fontos elvben hiszek. Az egyik a munka. Lehet bárki bármilyen tehetséges, ha a szükséges munkát nem teszi bele, az eredmények elmaradnak. Az elvégzett munka mellett erős a hitem a csapatban. Nem egyéni győztesnek kell lenni, hanem a csapatot kell tudni felépíteni, együtt elvégezni a szükséges feladatokat. Örülni is sokkal jobb egy csapatban, mint egyéni versenyzőként.”

PP címlap 2017/3-4.Érzelmek bit vázon

Az értékesítés sem menekülhet a big data elől. A hatékonyság növeléséhez a vásárlók minél mélyebb megismerésére, viselkedésük előrejelzésére lesz szükség a jövőben. Az adatok viszont mit sem érnek az emberek nélkül, akik képesek értelmezni azokat és a vásárlók számára érzelmekké, élménnyé alakítani a belőlük kiolvasott tudást.

A bizalmi tőke nem kívülről jön!

A kölcsönös bizalom a cég sikerének egyik legfontosabb építőköve lehet, legyen szó akár az alkalmazottakról, akár az üzlettársakról. A bizalom kötőanyaga a szervezetnek, minősége alakítja az egyes részek közötti együttműködést. Ha megfelelő mértékben kialakul, csökkenti a működési kockázatot, növeli a hatékonyságot. Azonban még a legjobb vezetőknek is tanulniuk kell bízni és bizalmat építeni.

Termék helyett megoldás

Hogyan tudunk értéket teremteni a fogyasztó számára? A technológiai fejlődés olyan mértékűvé vált, hogy ma a háttértámogatás nagyobb profitrátával bír és hosszabb távú bevételt jelent, mint maga a termék.

Többet akar elérni? Kell egy hobbi

Elgondolkodtató, hogy a világ legnagyobb üzletembereinek, üzletasszonyainak hogyan lehet idejük furcsa, vagy kevésbé furcsa kedvteléseikre. Bill Gates állítólag mindennap olvas – önnek mikor jutott utoljára ideje egy jó könyvre? Richard Branson rendszeresen posztol képeket a közösségi médiában arról, hogy éppen hol szörfözik – ön mikor volt utoljára szabadságon?

Sorozatajánló: Hedge fund pszicho

Milliárdos befektetési gurunak és főügyésznek lenni sem könnyű. A pénzpiac és az azt szabályozó politika oldalán is farkastörvények uralkodnak, legalábbis ez derül ki a Billions című amerikai tévésorozatból, amely első epizódját 2016-ban mutatták be.

Infografika: Műkincsbiznisz

Szárnyal a műtárgyak globális kereskedelme, amely olyan szövevényes és törvényileg annyira szabályozatlan, hogy mindig is kedvező táptalaja volt a piszkos pénzek tisztára mosásának vagy akár a legitim módon szerzett jövedelmeknél az adóelkerülésnek. Kilétüket fel nem fedő, titokzatos gyűjtők licitálnak műremekekre telefonon, a méregdrágán megvett műalkotások pedig sokszor nem az exkluzív luxuslakások, villák vagy vezérigazgatói irodák falaira kerülnek, hanem adómentes övezetnek számító svájci raktárakba.

Támogató és digitális az új hívószavak

A pénzintézetek komplex szolgáltatások kínálatával igyekeznek még szorosabban magukhoz láncolni a jó ügyfeleket. Muszáj is, hogy lépjenek, hiszen a verseny már így is óriási, jövő év januárjától pedig a banki ügyfelek akár nem banki szereplőket is megbízhatnak a pénzügyek intézésével.

NHP: Felpörgette a gazdaságot

Minden tekintetben eredményesen zárult március végén a rendszerváltás utáni legnagyobb vállalkozói finanszírozási kezdeményezés. A Növekedési Hitelprogram (nhp) keretében csaknem 40 ezer vállalkozás jutott átlagosan70 millió forintnyi olcsó forráshoz. Az nhp kivezetésével sokat veszít a magyar vállalkozói réteg, de ezt kompenzálhatja a szintén a jegybank által bevezetett Piaci Hitelprogram.

Újrakódolt bankszektor

Mi a különbség közted és azok közt, akik pénzt csinálnak? „Az algoritmusaik”, tartja az új Wall Street-i szólásmondás. Ma már nincs olyan vállalat a pénzügyi szektorban, amely ne használna algoritmusokat a döntéseihez. Mesterséges intelligencia kell a piaci trendek tetten érésére és ezek jövőbeli alakulásának megjóslására. Az automatizált befektetési szolgáltatások ezeken az algoritmusokon alapulnak.

Alkalmazásokkal alkalmazkodni

Akár egy nagyobb vállalatot irányítunk, akár csak most vágtunk bele egy kisebb cég vezetésébe, számolnunk kell azzal, hogy a saját mobilalkalmazás létrehozása lassan elengedhetetlen része ismeretségünk és márkánk felépítésnek.

Kicsik kontra nagyok

Csatát lehet nyerni, de háborút nem, azaz a helyben aratott győzelem még nem vezet automatikusan világsikerhez – tömören így foglalható össze az elmúlt hónapok nagy sörvédő háborújának lényege. A Piac és Profit a csíki sörök összecsapása és váratlan kibékülése kapcsán feleleveníti a legemlékezetesebb eseteket a magyar cégek multikkal vívott harcaiból.

Érdekli? Itt előfizethet!